[]

"Bugün yazar mı acaba" beklentisini kafamdan nasıl silip atabilirim?

selamlar, 10 gün önce kız arkadaşımla ayrıldıktan sonra tüm iletişimimizi kestik. lakin benim kafamda her gün kati surette engel olamadığım bir şekilde "bugün whatsapp'tan mesaj atar mı acaba" düşünceleri dönüyor.

"kendin at o zaman" demeyin çünkü ayrılığı isteyen taraf ben değildim, kendisiydi. dolayısıyla gururum izin vermez ve ben ona daha mesaj atamam. kaç gündür kendisinden keşke bir özlediğini belli eden mesaj gelse, "naber" dese, aramız yeniden ısınsa ve yeniden başlasak diye hiç hoşlanmadığım ama engel de olamadığım bir beklentim var. whatsapp'tan onu engellemek de istemiyorum çünkü ayıp olacak öyle de. o da beni engellemiş falan değil zaten.

bilemiyorum ne yapacağımı. her gün kafamda dönüp duran bu beklentiden kurtulmak istiyorum. ama nasıl? var mı önerileriniz?

 
Bu sorun 4 yolla çözülür. Seç beğen al.
Zamana bırakmak
Yeni hobi ve ortam edinmek
Yeni birini bulmak
Ona tekrar yazıp onu degersizlestirmek.
Çünkü onu değil onla yaşadığın şeyleri özlüyorsun bir yerden sonra.
Kolay gelsin.
  • musmus  (23.07.21 18:29:44 ~ 18:31:11) 
Valla hocam bence gercek manada kendine karşı dürüst olarak başla daha sonrasında da kabullen. Mesela şu yazdığın "whatsapptan engellemek istemiyorum çünkü ayıp olacak" kısmı bence tam olarak öyle değil. Yani bana göre onu whatsapptan engellememenin sebebi ayıp olacağından falan değil, onun engellendiğini farkedip yazacağı varsa da yazmamasina sebep olma ya da yazdığında mesajın sana ulaşmaması ihtimallerinden korkuyor olman esas sebep. Bu neden önemli? Çünkü bence olayları bu şekilde kafanda yanlış resmettikce çözüm bulman zorlaşacak.

Çözüm da direkt "WhatsApptan engelle" şeklinde değil bu arada. Demek istediğim o sadece küçük bir örnekti ama düşünme şeklin böyle devam ederse atıyorum doğum günü 2 ay sonraysa "doğum gününü kutlamamak ayıp olur şimdi" diye düşünüp o 2 ay süresince hem gerçeği kabullenmeyi engellersin hem de atacağın o mesajın bişeyleri değiştirecegi beklentisi falan olur.

Yani kısaca yapma öyle şeyler, kabullenip önüne bak.
  • j r r tolkien hayrani  (23.07.21 18:35:40) 
Yazacağı varsa muhtemelen sen kafandan attığın an yazar. Böyle düşünmeye devam ettiğin sürece o mesajın gelme ihtimali bence çok düşük. Bir şekilde oyala kendini, kafanı meşgul et, arkadaşlarınla sık vakit geçir. engelleme ama bildirimleri sessize al mesela. Gözün telefona gitmesin yani. Sen bekleme, gelirse sürpriz olsun. Ama gelmeme ihtimalini kabullenip yoluna devam etmen lazım.


  • aquarium  (23.07.21 18:41:26) 
Karşı taraf bitirince eli kolu bağlanıyor insanın malesef, bir seneyi geçsede bekliyorsun ama olmayacağınıda biliyorsun alışıyorsun bir köşede aklında kalıyor. Kendine işine hedeflerine enerjini vermeye çalışıp yeni insanlarla tanışarak hayatına yeni bir yön verebilirsin. Olur da mesaj gelirse süpriz olur beklememek lazım ama.


  • kararsızataletfilozofu  (24.07.21 00:19:39) 
Atmaz aga hatun tatilde. Next hemen.


  • Deathrow  (24.07.21 14:20:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.