[]

Istanbul'da kiralik yer sorunsali, yerlilerin fikirlerine muhtacim

Bilgisayar muhendisiyim ve evden calisiyorum. Bir suredir kiralik daire ariyorum kendime. Uzun zamandir giris katta oturdugum icin biktim, manzarali yuksek katli bir daire ariyorum. Gordum ki sadece Kartal'da var boyle daireler ve makul geldi.

Yorumunuz nedir, kalabilir miyim oralarda? Gece cikip yuruyusler falan yapabilir miyim Kartal'da, nasil bir ilcedir buralar? Ozellikle metro civarlari, Kartal metrosu, Adnan Kahveci metrosu falan. Tutulur mu ev buralardan? Buralardaki rezidanslar bazinda bilmem gereken bir sey var midir ekstra? Sahile insem sorun yasar miyim, oturup kafa dinlemek baglaminda.

Ulasim buyuk problem degil gibi, metrodan oturu. Arada sirada Kadikoy'e inerim en fazla diye dusunuyorum. Yine de bu noktadaki tecrubelerinizi duymak isterim.

 
Neden sadece kartal'da böyle daireler olsun? E5 hattının tamamı o tarz rezidanslarla dolu. Dumankaya İkon'a bakabilirsin, tam istediğin gibi bir sürü daire var, metroya yakın, caddebostan'a da bisiklet - scooter mesafesinde. Kartal sahilden daha nezih olur mesela.


  • roket adam  (23.07.21 16:23:13) 
@roketadam Haklisin fakat bahsettigin yerlerde ilan bulamiyorum dogru duzgun, 1+1 dusuk m2'li daireler en az 3k'dan basliyor mesela Dumankaya Ikon'da -- ve elbette bunun uzerine belki en az 1k'yi bulacak aidat + yakit masrafi var. Hatta kimisi kirayi direkt senelik falan istiyor. sahibinden.com uzerinden bakiyorum (hep emlak ofisleri oraya eklemis zaten daireleri), baska bir kaynak tavsiyen varsa duymak isterim.


  • yasli ateist  (23.07.21 16:55:27) 
rezidanslar bazında iyi araştırmak lazım. oturmuş bir site mi? garsoniyer tarzında yerler mi ve oturum tam anlamıyla başlamış mı? hem aidat ver hem de ıvır zıvır eksik şeyler mideni bulandırmasın.

bir de bütçe-araba vs yazsaydınız iyi olurdu. e-5 in altı-sahil kısmı yani güzeldir. fiyatlar da yine artıyor ama marmaray vs güzel olur sizin için.
  • hemsta  (23.07.21 17:32:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.