[]

Kanada veya amerikaya iş başvurusuyla gitmek

mümkün mü? yani mümkünmüden kastım, almanyaya iş başvurusuyla gitmek gayet yüksek bir ihtimal.
bununla kıyaslayınca kanada veya amerikaya da böyle gitmek mümkün mü?

yoksa illa ki, "eşini kanadada okula yazdır, kendin çalışma izni çöz ve dengeyi kurup devam edin" mi dersiniz?
ben böyle okul mokul gibi mevzulara hiç girmek istemiyorum. ancak "okul ile oraya gitme ihtimalin %90 (ki gerçekten öyle), iş ile gitme ihtimalin %5" falan gib ibişeyse, tabi ona yöneleceğiz mecbur.

not: 9 yıl üzeri yazılım tecrübem mevcut. tüm güncel teknolojilere de hakimim. cms/erp vb. onlarca projede yer aldım.

 
Kanadadan eğer iş teklifi alırsan express entry sisteminde ek puan veriyor öne geçiyorsun. Fakat Ocak ayından beri ülke dışından alım yapmadılar ve şimdi çıksa bile belgeler gönderip onaylanması en az bir yıl sürecek gibi. Çünkü ülke içinden bu sistemle permanent residency verdikleri sisteme bakınca şu an geçen yılın Temmuz’unu falan işliyorlar hala.

Bence okul (para harcatsa da) daha hızlı yöntem. Ayrıca okuyunca yine puan kazanıyorsun, fakat 30 üstünde her yıl yaştan puan kaybediyorsun.

Ek olarak, 1095 gün ülkede yaşarsan vatandaşlığa başvurabiliyorsun (değişmediyse) okuduğun yıl yarım şekilde sayılıyor. Yine avantaj.
  • nhk ni youkosu  (21.07.21 10:35:47) 
Uzundur Kanada'dayim. Disardan is teklifiyle gelip gocmen olup kalmis tek beyaz yakaya rastlamadim ki bircok ulkeden tanidiklarim var. Beyaz yaka gocmenlerin neredeyse hepsi yuksek yapmaya gelip kalanlar. Yani oku --> is bul --> oturum al yolunu izliyorlar.

Cok uluslu 1000+ calisani olan bir sirkette calisiyorum. Adamlar burada bile birini ise alirken neredeyse adamin dislerini sayma noktasina geliyorlar. Uzaktan kumanda bir ucuncu dunya ulkesinden adam getirtme olasiliklari bence sifir.

bir ihtimal cok uluslu bir sirketin turkiye subeside isen transfer isteyebilirsin. ama vizesiydi, calisma izniydi pek ugrasacaklarini sanmiyorum. Cok niche bir i$ yapiyor olman lazim herhalde, dunyada sende 3-5 tane olacak ki seni oradan oraya tasiyacaklar..yoksa zor.
  • cooperr  (22.07.21 07:11:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.