[]

kurban bayramı dışında koyun pek kesilmiyor di mi?

adak madak olayları var bi de ama endüstriyel beslenme ve kesim olmuyor di mi koyunlarda?




 
evet et endustrisi kuzu haline odakli


  • neverletyougodown  (20.07.21 23:04:38) 
kop.gov.tr

Sayfa 6'da Türkiye kırmızı et üretiminin yüzde 11.6'sı koyun ve keçi üretiminden sağlanmaktadır deniyor.

Düşük sayılabilecek bir seviye.
  • dissendium  (20.07.21 23:06:27) 
Kebapçılar tarafından tercih ediliyor daha cok. Onun dışında genelde daha ucuz ve daha cok kırmızı ete sahip olduğu için büyükbaş tercih ediliyor.


  • westblack  (20.07.21 23:13:11) 
Türkiye’de İstanbul’un nüfusu kadar insan -belki daha fazlası- sadece koyun yer. Bu şehirlerde dana eti bulamazsınız. Mesela Urfa’da dana eti sadece çiğ köfteye koymak için satılır. Örnekler çoğaltılabilir.


  • iddaaci  (21.07.21 00:04:25) 
Türkiye aslında bir küçükbaş ülkesi fakat zamanla endüstriyel sebeplerden büyükbaş öne çıkmaya başlamış.

Vedat Milor şöyle diyor hatta konuyla alakalı

". Çok dar bir alanda yemek yiyor Türkiye'deki pek çok kişi, bu da dar bir dünya görüşünü gösteriyor. Zaten bizde et açısından çok fazla seçenek yok. Av eti hiç yenmiyor. Domuz dinsel olarak yasak. Endüstriyel tavuk var. Deniz ürünlerine mesafeliyiz. Türkiye'nin florası tamamen küçükbaş hayvana uygundur. Keçi ve koyuna. Büyükbaşa uygun çok az yer var. Tamamen değiştirdiler bunu ve Türkiye'yi dana yiyen bir ülke haline getirdiler."
  • evandro roncatto  (21.07.21 00:15:46) 
Küçük yerlerde pahalı olmasına rağmen genellikle kuzu tüketilir. Dana etinin daha çok satılma sebebi daha az yağlı ve daha ucuz olması. 130 tl ye yarısı kemik olan kuzu pirzolayı almak şu ekonomik ortamda çok zor.


  • srjkvon  (21.07.21 00:57:48) 
Çukurova bölgesinde büyükbaş genelde süt için kullanılır. Etini kullanan çok azdır. Dana eti genelde köylerde sucuk yapılır. Hemen hemen her eve koyun eti girer, keçi eti bile çok az tercih edilir.


  • burty  (21.07.21 02:57:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.