[]

Pandemide yurt dışına seyahat ettiniz mi?

Benim hayatta en sevdiğim şey farklı ülkelere seyahat etmek ve pandemiden önce önümde mutlaka 1 ya da daha fazla seyahat planı olurdu. Pandemi başında da çok heveslendiğim birkaç seyahati iptal etmek zorunda kaldım. Şimdi 1.5 sene oldu ve yazlığa gelmek dışında İstanbul’dan çıkamadım doğru düzgün. Hep önündeki seyahat planlarıyla hayata tutunan bir insan olarak gerçekten bıktım bu durumdan ve bir yerlere gitmek istiyorum artık.

Son schengen vizem pandemiyle birlikte yalan olmuştu ve şu an için alma ihtimalim de yok zaten. Onun dışında gitmek istediğim çoğu yer yine vize vermiyor ya da mevsimden dolayı uymuyor şu an ama Türk vatandaşlarına kısıtlama uygulamayan birkaç yer için yeni bir rota planlayabilirim.

2 doz aşımı da oldum ve ne olursa olsun gidesim var artık ama seyahat etmeyeli o kadar uzun zaman oldu ki pandemide nasıl olur merak ediyorum. Duyuruda pandemide yurt dışına turistik amaçla gidenler var mı acaba? Hangi ülkeye gittiniz ve nasıl geçti? Herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı? Pandemide seyahate dair buyrun ne isterseniz yazın.

 
Gecen yil Agustos'ta risk alip ettim okul icin. ABD'ye gittim. N99 uzerine cerrahi maske taktim, ucakta koltugu dezenfektanla temizledim, kimse arkamdan oksurmesin diye en arka koltuk sectim. Yemek yemek icin maskeyi cikardim sadece. Varir varmaz her hafta test oldum.


  • howfaristhesky  (20.07.21 21:51:18) 
gitmedim, pandemiden önce biletlerim vardı açığa aldım hepsini. zaten mesela avrupa'da biçok ülke turistlere yeni yeni açıyo sayılır kapılarını.
şimdi iki aşımı da olduğum için kıştan önce bi yerlere giderim diye düşünüyorum. kışın yine kapanır herkes falan nolur nolmaz diye eylül gibi giderim muhtemelen.

  • asisamus  (20.07.21 22:09:49) 
Ukrayna'ya gidebilirsin. Pandemi yok gibi takiliyorlar, maske takarsan garipsiyorlar. Her yer acik.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (20.07.21 22:40:39) 
İlk paragrafta yazdığınız gibiyim veya daha doğrusu gibiydim ben de öncelikle onu belirtiyim.

Cevabım hayır. Hala riskli geliyor, başta uçak. Bilmiyorum ama artık ben de baydım. Hoş euro da uçtu bu 2 sene içinde ayrı konu.
  • eloharp  (20.07.21 23:50:19) 
Ukrayna'ya gittim geldim 10 gün önce, aşılı olunca bir de onların covid sigortasını yaptırınca hiçbir sıkıntı olmuyor. Dendiği gibi sokaklarda maske yok, kapalı alanlara girerken market vs, oralarda takılıyor. Yalnız acayip sıcaktı.


  • whoosie  (21.07.21 11:13:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.