[]

İstanbuldan neden çeşme-bodruma gemi seferi yok

Çok uzun mu sürüyor ya da cok mu maliyetli? Eskiden bodruma vardı diye hatırıylrum ama günümüzde yok galiba.




 
2007 yılında vardı, sanırım bir yıl bile sürmedi varlığı, kendim binmemiştim ama o zamanlar küçük scooterımız vardı, buradan gemiye yükleyip Bodrum'a göndermiştik, kendimiz de uçakla gitmiştik, hala sayıklar dururuz, İstanbul Bodrum 24 saatten fazla sürüyordu, gemi açısından maliyetini bilmiyorum ama yolcular için fiyatları makuldü diye hatırlıyorum. Hem şehir içinde hem şehirler arası deniz ulaşımı neden kullanılmaz hiç anlamam.


  •   (19.07.21 16:24:52) 
Eskiden Türkiye Denizcilik İşletmeleri vardı. Bırak İzmir’i veya Bodrum’u, yurtdışında dahi birçok yere sefer düzenliyordu. Sonra Tdi özelleştirme kapsamına alınarak içi boşaltıldı. Özel sektör de gemi seferleri uzun sürdüğü ve otobüs veya uçak ile rekabet edemediği için bu rotalara gemi koyamıyor.

80’lerde Sarayburnun’dan arabayla gemiye biner, akşam yemeğimizi gemide yer, sonra kamaramızda dinlenir, sabah saatlerinde de İzmir’e hiç yorulmadan ulaşırdık.
  • kaptan memo  (19.07.21 22:24:34 ~ 22:25:30) 
@kaptan memo rota şahaneymiş ya


  • regina phalange  (19.07.21 22:55:28) 
80'lere gitmeye gerek yok. 2002 yazı, kaptan memo'nun da dediği gibi Sarayburnu'ndan arabayla Türkiye Denizcilik İşletmeleri yolcu gemisine binmiştik. 2 gün süren bir yolculukla Trabzon'a varmıştık. Yolculuk esnasında gemi Zonguldak, Sinop ve Samsun'a da uğradı. Oralarda 2-3 saatlik molalar vermişti, biz de o vakitte şehirleri gezmiştik. Gerçekten keyifli bir yolculuktu.

Şimdi baktım, Trabzon'a vardığımız günün akşamı statta Türkiye-Gürcistan maçını izlediğimi net hatırlıyorum. Maçın tarihi 21/08/2002. Muhtemelen gemiye de 18 ya da 19 ağustosta binmişizdir
  • mey17  (19.07.21 23:15:51) 
Ugursuz sene 2002den sonra zaten hiçbir şey düzgün gitmiyor ki cağğğnım ülkemde.


  • regina phalange  (20.07.21 00:06:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.