[]

Dişlerimi yaptırıyorum

evet ön dişim yıllar önce kırılmıştı. protezinin yenilenme zamanı geldi. ben de ön iki dişin birbiriyle uyumlu olması için bu sefer ikisini birden yaptırıyorum. kırık dişin kanal tedavisi yapılmış yanındaki dişi de ona uygun şekilde inceltti ölçü aldı falan ama bana sormadan iki dişi tek tek değil de bitişik olarak yapmış. ben ayrı ayrı olmasını istiyordum. ama fikrimi almadı. böyle istemiyordum dediğimde de bu şekilde (tek olarak) daha sağlam olacağını söyledi. diğer türlü birkaç yıla kırılabilir falan dedi. bu arada malzeme zirkonyum. benden önce aynı doktora arkadaşım yaptırdı dişlerini onukileri ayrı ayrı yapmıştı. sağlam olmuyorsa ona neden öyle yaptınız diyemedim tabii ama mutlu değilim.

dişlerin bitişik olması ile ayrı ayrı olmasının avantajı dezavantajı ne olabilir? dişler tam yerine oturmadı o yüzden doktor bunları bayram süresince geçici diş gibi kullan ben yenisini yapacağım içime sinmedi dedi. ben ayrı ayrı yapalım demek istiyorum bu kez ama bitişik olması mı daha avantajlı? ne yapayım diş hekimi dostlarımızdan ve tecrübe etmiş dostlarımızdan fikir istesem?


 
Ayrı olması diş ipi kullanımı açısından daha iyi olur. Bitişik olursa da superfloss kullanırsınız bir şekilde. Bitişik olduğunda iki dişin arasını doğal yapamıyorlar bazen.


  • thewhitewolf  (19.07.21 11:18:48) 
Hiç kafanıza takmayın. Bitişik yaptırabilirsiniz. Siz estetik olarak beğendiniz ise bitişik olmuş, ayrı ayrı olmuş hiç fark etmez.


  • gunesimden kac  (19.07.21 13:17:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.