[]

Lens gözlükle aynı numarada olabilir mi?

İlk lens aldiğimda doktor lenslerin numarasını düşük yazıyorum rahat kullan diye demişti. 10 sene geçti lenslerin numarasıyla gözlüğünki farklı amq hiç dikkat etmemistim bu haftaya kadar. Bu hafta baktım ki sağ gözümde lens olduğu halde bulanık görüyorum. Gözlük varken böyle bi sıkıntı olmuyor. Sol göz daha net. Acaba sağ göz için gözlükle aynı numarada lens mi kullansam. Sol gözle aynı nunara mi onu da bilmiyorum gerci.




 
Bende sağ:
0.75 miyop
1.00 astigmat

Sol:
1.00 miyop
0.25 astigmat

Bunlar gözlük numaraları. Lenste miyoplar birebir aynı. Ama torik lens için astigmat numaraları 0.75 - 1.25 -... diye gittiği için sağ lens 0.75 astigmat, Sol lens ise torik değil, yani sadece 1.00 miyop lens kullanıyorum.

Özetle; astigmat varsa kademeleri 0.25'er artmadığı için en yakın uygun ölçü oluyor. Miyopta birebir aynı oluyor. En azından bende öyle.
  • himmet dayi  (19.07.21 07:05:39 ~ 07:06:42) 
Benim sağda da astigmat numarası az ama bulanık görüyorum demek ki eksik. Neye göre ağarlayacam anlamadım


  • ir mania  (19.07.21 11:55:13) 
Bence tekrar göz muayenesine gidin. Ben her iki gözüme de 0.75 torik almıştım numara büyüdü galiba diye. Sol taraf lensle de kötü görüyordu. Kendi kendime "oha galiba 1.25 oldu" diye düşündüm. Sonra muayeneye gittiğimde astigmatın 0.25 olduğunu öğrendim. Meğer olması gerekenden fazla bi lens kullanıyormuşum. Benzer durumda kalmamak için deneme yanılma yöntemi yerine doktora gidin ve lens kullanmak istediğinizi söyleyin, size uygun lensi yazacaktır. Ben gittiğimde doktor "rahat olsun diye düşük yazıyorum" demedi. Ne ise onu yazdı.


  • himmet dayi  (19.07.21 13:51:29) 
Muayeneye gitmem çünkü gözlükle görüşte sıkıntı yok aslında böyle görmeye de alistim. Ama boşa lens takmis gibi olmamak icin sag lensi gözlük camına göre almayı düşünüyorum optikciye sorup


  • ir mania  (19.07.21 20:08:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.