[]

Fahiş zam

Arkadaşlar herkese iyi akşamlar.
Tam bayram tatiline çıkarken agutosta biten kontratim için ev sahibim aradı. 1260 lira olan kira bedeli Ağustos tan itibaren 1600 lira olsun dedi. Ben de doğal olarak zammın fazla olduğunu biraz indirim yapmasını söyledim. Ama sadece 50 lira inerek 1550 lira yaparım falan dedi. İstemeyerek de olsa tmm dedim ertesi gün emlakcisi aradı işte abi böyle boyle evi göstericem falan ben izne cikiyorum dedim. Yani bu aralar yokum dedim. Evi gösteremez isem emlak kanununa göre depozitondan keserim dedi. Tabi ben duyunca bayağı kaynadim adama. Gerçekten böyle birşey var mı var ise ben neler yapabilirim.



 
Evi göstermen için mahkemeye gidip ayın şu günü şu saatinde göstermek zorundasın diye karar çıkartmak zorunda depozitodan falan kesemez bildiğim kadarıyla. Ayrıca eğer kontratının 1 senesi dolduysa yani geçen sene veya önceki senelerde bu zamanda yaptıysan kontratı sadece tüfe oranı kadar zam yapabilir yani yüzde 15 bu da 1449 lira yapar bunun üzerinde 1 lira bile vermene gerek yok yasal olarak. Bu da dediğim gibi kontratının senesi gelmişse. Tek sıkıntı durum tahliye taahhütnamesini imzaladıysan eğer adam seni istediğinde çıkarabilir. Ama ev göstereceğim falan dediklerine göre sanırım imzalamadın. Tek seçeneği seni çıkartmak için kendim oğlum kızım oturacak vs diyerek çıkartmak eğer taahhütname imzaladıysan.


  • cokponcik  (18.07.21 23:16:53) 
Yok imzalamadim. Bu emlakçı birşeyler zirvaladi evi gösteremez isem emlak kanununa göre depozito dan keserim gibi. Bu çakallar cebimizdeki paraya da göz koymuş . İkide bir ev değiştiricez.


  • opitseri  (18.07.21 23:22:55) 
emlak kanunu mu :)


  • pamplona  (18.07.21 23:38:05) 
Sen de ara kiraci kanununa gore az once senden 500 tl kestim de :)

Ulan ilkokul mezunu adamlar basimiza aslan kesildi.
  • divit  (18.07.21 23:46:03) 
Kontratın bitmesi 10 sene sürer. Öyle kafasına göre de zam yapamaz. Sizi evden çıkarabilmek için ya kendisi ya da birinci derece akrabası oraya taşınacak olması lazım bu durumu bile 6 ay süreniz var. Kira artış oranı hesaplamış arkadaşlar. O miktarı kira bedeli diye yollayın. İtiraz ederse kanunu biliyor ya gitsin mahkemeye yaptığı masrafla kalsın bakalım. Böyle köylü kurnazlarına ezdirmeyin kendinizi.


  • zoghurt  (19.07.21 02:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.