[]

selde nasıl ölüyorlar?

avrupa'da -hollanda, belçika, almanya- ölenlerden bahsediyorum. eksi katlarda oturanlar mı ölüyor? yoksa yolda yürürken birden sele nasıl kapılıyorlar ki? anlamadım tam.




 
  • divit  (18.07.21 20:50:43) 
Sel bu işte avrupalı,hintli,türk ayırmıyor.aynı yerleşim,yapılaşma hataları heryerde var.sel ani geldiğinde kaçma şansın yok.


  • duptıs  (18.07.21 21:15:53) 
Boğuluyorlar.

www.who.int

"Drowning accounts for 75% of deaths in flood disasters."

Bir de sel önünde ne varsa sürüklüyor. Selin sürüklediği araba sana çarparsa ölebilirsin.
  • dissendium  (18.07.21 21:22:39) 
cogu kisi suyun gucunun farkinda degildir cunku icgudulere biraz aykiri fiziksel durumlar var. mesela orta egimde bir yokustan asagi akan su bilegin az ustu hizasina kadar derinlikte yetiskin bir insani yere devirebilir. insan dogal olarak ne olacak ki bilegime kadar geliyor diyor ama suyun kuvveti o kadar derinlikte bile ayakta kalmayi imkansiz hale getirebiliyor. biraz daha derin olunca hele akan suda sansin yok.

bir diger problem sellerde suyla beraber gelen cer cop. yikilan evlerden parcalar, esyalar kisileri bir yerlerde sıkıştırıyor, kolu bacagi sıkışan kisiler yukselen sularda boguluyor, veya esyalar direk insanlari yaraliyor, deliyor geciyor vs.

"cok fena yagmur yagiyor" ile artik kacmasi mumkun olmayacak bir selde hapis kalmak arasindaki zaman farki cok kisa olabiliyor. evinde yakalandin, evin bir sure sonra yikildi, sular zaten yuksek - her taraf cer cop dolu vs. kurtulusun yok. hele yasli veya cocuksan... soyle bir ortam dusun ama su dolu: tinyurl.com ne yaparsin?
  • robokot  (18.07.21 21:46:10 ~ 21:46:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.