[]

Togg fiyatı ne olacak?

www.haberturk.com

2022 son çeyrekte seri üretim başlanacak deniyor. Bu batarya - menzil kapasitesiyle ve bugünün vergi sistemiyle ortalama fiyatı ne kadar olur sizce? 450-600 arası deniyor bu aralıkta mı olur?

Ben açıkçası bu kadar ucuz olacağını düşünmüyorum. Döndüm şimdi prototiplere baktım da ne yapsalar da 1 milyondan aşağı olmaz gibi duruyor. Audi e-tron’a çok benzetiyorum ve onun fiyatı 1,5 civarı şu an

 
Fiyatının ne olacağı belli değil. Buradaki tahminler ya sallama olur ya da TOGG'ta üst düzey çalışanlardan biri söyler ki o da pek mümkün değil. Ben 1 milyon seviyesinde olacağını hiç sanmıyorum. Audi ile kıyaslamak da oldukça abes kalır. Bu mantıkla Fiat Egea'nın fiyatı da A4 ile benzer olmalı. Egea 200 bin, A4 ise 800 bin civarında.


  • himmet dayi  (18.07.21 20:18:16) 
Hala bir ümitle satışa çıkacağını düşünenler var.
MG ZS EV. 425.000 TL
Bundan çok mu özellikli olacak sanıyorsunuz?
  • neymis  (18.07.21 20:35:04) 
Su anki piyasaya bakarsan en az 500bin olur.

Tabi olmayacak cunku secimden sonra sallarlar kenara.
ilk 2 projede ben de yedim yalan yok, ama ucuncuyu yemiyorum.
  • divit  (18.07.21 20:53:28) 
üretilir kaçılır uçulur o kısmını sormadım merakta etmiyorum, direkt olarak tahmini fiyat beklentinizi sordum. siyaset sorsam zaten seçim vaadi mi sizce diye sorar geçerim.

audi ile karşılaştırma sebebim hem karoseri hem de bataryası benziyor (direkt malzeme kalitesi olarak da aynı neredeyse). gerçi jaguar I-pace daha çok benziyor ama yerlilikten dolayı fiyat ne oluru merak ettim.

egea ile audi'yi karşılaştırmıyorsak togg'u da karşılaştıramayız diye bir şey yok. sonuçta araç üzerinde kullanılacak sac tipi ve üretimdeki polikarbonat oranları belli. şasi kalınlığı ve darbe emiş ve esneme hedefleri ortada. 2018 egea bile yıkık görünürken 2012 güzel bakılmış bir audi "ben burdayım" der mesela. hot deep galvanise'den tutun sac alaşımına kadar fark eden bir şey ve togg bu konuda da çok iddiali olmak istiyor (röportajlarda dediklerine göre)

MG ZS EV ile neyini karşılaştırayım ayrıca @neymis hocam? 30 derecede 120 km hız ile menzili kendi sitesinde yazana göre 169 km görünüyor. max 150 gider. togg ise 500 km hedefi koymuş. ısıdan etkilenmemesi için de sıvı soğutmalı termal yönetim uyguluyorlar. togg batarya anlaşması imzaladı geçenlerde, lansman beklentisi karşılanacak gibi duruyor. mg zs ev 143 beygirken togg yüksek batarya kapasiteli suv modelde 405 beygir planlıyor

proje şu ana kadar çok sağlam görünüyor kağıt üzerinde. kendi hedefleri de zaten seri üretimden sonraki 3-4 yılda 175bin adete gelmeye çalışacaklar. zaten yüksek fiyat yüzünden düşük üretim hedefleri var.
  • avatar is back  (18.07.21 21:47:24 ~ 21:49:14) 
@neymis

senin satışa çıkmayacağını düşüme sebebin nedir? :)

tüm tedarikçi anlaşmaları yapıldı, tedarikçiler projeleri başlattı, kalıpları bile yapmaya başlayanlar vardır. bu kadar yatırım yapıldı ve türkiye'deki otomotiv ana sanayi şirketlerinin tecrübeli çalışanlarını transfer ederek çok güçlü bir ekip kurdu togg. aracın satışa çıkacağı tarihini bilemem ama satışa çıkmaması için herhangi bir sebep görmüyorum.
  • himmet dayi  (18.07.21 22:11:12) 
Maksimum 200bin olur gibi geliyor bana
O civarda bir fiyat ayarlayacaklardır umarım

  • foster  (19.07.21 02:01:58) 
Baslangic fiyati $45-50k seviyesinde olur vergiler haric, bugunun kuruyla 400bin tl civari. Ustune vergileri bindir 500bin tlyi rahat gecer.
Full 4 ceker falan versiyonu cikarsa milyona kadar yolu var.

Ben de pek umutlu degilim malesef, yolda kanli canli gormeden inanmam.
  • cooperr  (19.07.21 07:24:54) 
500-550binden ucuz olamaz. içindeki bataryanın maliyeti bile 100bin liraya yakın ve her geçen gün artıyor maliyeti (dolar)


  • tchuck  (19.07.21 10:23:11) 
Satışa çıkacağını ben de düşünmüyorum. Düşünmeme nedenim "bunlar nereye araba yapıyor xD" falan değil. Muhtemel fiyatından dolayı piyasaya sürmenin anlamı yok bence. Yukarıda dendiği gibi sadece bataryası 100.000 civarındayken ve her geçen gün daha pahaı hale gelecekkten bu arabanın 200.000 civarında satışa sunulma imkanı yok diye düşünüyorum. Bu araba elektrikli bir araba olacak, gayet lüks özellikleri var. Bundan dolayı pahalı olacak. Döviz ve araba fiyatları bu kadar yükselmişken bence Türkiye'nin yapması gereken tüm halkın kolaylıkla satın alabileceği klasik bir aile arabası yapmaktı Dacia vs. ayarında ama onun yerine böyle bir şey tercih ettiler. 500.000 verip araba alacak insan da TOGG'u tercih etmez diye düşünüyorum. Bence bu nedenle hiçbir zaman çıkmayacak.


  • evandro roncatto  (20.07.21 23:41:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.