[]

mimarlar göreve, tuvalete asma tavan

ekteki tuvalete, alüminyum tavanlar yapılıyor ya.. onlardan yaptıracaktım ama daha sağlam, içine bavul falan da koyabileceğim bir depolama alanı şeklinde yaptırmak istiyorum. ne önerirsiniz?

halihazırdaki asma tavanla tavansız yükseklik arası 40 cm falan yani 30 cm genişliğindeki bavul rahat sığabilir oraya.

NOT: Ankara

 
Ben önermem.

Kutu profilden taşıyıcı yapacaklar ve suya dayanıklı alçıpan ile kaplayacaklar. Yani alttan bakınca düz tavan gibi olacak. Eğer illa baktığın yerde alüminyum plaka olcak diyorsan, kutu profile bir de alüminyum profilleri vidalayacaklar ve alü plakaları da o profillere geçirecekler.

Bu yapılır ama bavulu nereden alıp koyacaksın? 30cm yüksekliği var diyosun r ama bavul 1 metre diyelim, rahatça alıp yukarı koyabilmen için en 50cm genişliğinde müdahale kapağı gibi şey yaptırman lazım, yoksa bavul içeri girmez. Zaten mekan da küçük. 1 tane, bilemedin 2 tane bavul için o o kadar imalat yaptırmaya gerek yok.
  • malheiros  (17.07.21 17:10:00) 
Yanlış değilse şu an 208 cm, bahsedilen yapılınca 168 cm kalacak. Büyük sıkıntı, @malheiros'un yazdığı dezavantajlar da cabası


  • John Bloor  (17.07.21 17:14:50) 
@john, şu an zaten dandik bi tavan var, asıl yükselik 250 cm o tavanı kaldırıcm yenisini yapıcm sağlam.

@malher, ev çok küçük, buna mecburum.
  • legalize marijuana  (17.07.21 18:00:28) 
haci bak tum iyi insaatcilar gelmis john burda malheiros burada bi cooper yok.

ben ameleniz olarak dahil olayim
30/20 kutu proful oraya fazla bile gelir.20/20 olur bile. tavani soktur. profilleri kaynattir. ustune de osb attir.
bir de mudahale kapagi yaparsin ya da menteseli kapak yaparsin alinli otellere yapardik eskiden oldu bitti.
2 tip asmatavan var tirnakli ki alttan oturtmali bir de ustten oturtmali bunlar bazen degisir alcipani var bordexi var vs. strafor gibi olani bile var.

dedigimiz gibi yaptir bi karkas karkasa da suya dayanikli alcipan da yaptirabilir ama hic sevmem yine aluminyum karolas da dosetebilirsin kenarina da mudahale kapagi yap veya alin yaptir merkezin oraya menteseli kapak oldu bitti.
  • turbo sadık  (17.07.21 18:56:50) 
Bavul 1 haftada les gibi kuflenir.


  • divit  (17.07.21 19:23:49) 
yapılır tabii ki hava almayacağı için @divit'in dediği gibi leş gibi küflenir. küflenmesi sorun değil diyorsan kutu profilden yaptır. üzerine gene osb falan attır. altına yeşil alçıpan çaktır. kırmızı yapsan daha iyi aslında. neyse sonra müdahale kapağı yaptır en az 55 cm olsun. küf sorunu içinde menfez falan koydurursan en azından içerisi hava alır.. hatta ışık bile koydurabilirsin. ama menfez şart.


  • asabi  (17.07.21 21:30:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.