[]

Engelli arkdaşımıza eticaret önerisi

Bir arkadaşımız engelli oldu. Kendisini geçindirecek bir maaşı var. Ama ek gelire ihtiyacı var. Krgo işlerini görecek çevresi olarak biz varız sorun yok.

Kendisine söylemesi ayıp 10 bin tl para topladık. Bu parayla sosyal medya üzerinden bir şeyler satmak istiyor. Aylık 2-3 bin tl gelir de yeterli olur.

Ne satsa sizce?

Süreçleri ile biz ilgileniriz. Tedarik, kargo vb.

 
Valla hocam gecmis olsun da boyle sorular cok garip geliyor bana. Simdi eldeki bilgilere bakalim, 10 bin tl sermaye var ve baska hicbir bilgi yok. Istenen sey ise aylik 2-3 bin tl gelir ki bu da bir yetinme rakami olarak geciyor aslinda. Simdi bu bilgiler isiginda ciddi ciddi soruyorum sence boyle bir olayi saglayacak urun var midir?

Bu bilgilere gore direkt boyle bir gelir getirecek sey olsa herkes bu isi yapmaya calismaz mi sence. Yanlis anlasilmasin kimse bu parayi kazanamaz falan demiyorum, bundan cok daha fazlasini kazanan vardir ancak onlarin da bir yetenegi, yetenek olmasa reklami, o da olmasa cevresi,hicbiri olmasa kendilerince bir pazar arastirmasi falan oluyor. Ya da hepsi birden oluyor.

Bu sekildeki duyuruya mantikli bir 'X urunun satsin' seklinde bir oneri vermek zor cunku istenen rakamlari karsilamasini falan gectim kisi hakkinda en ufak bir bilgi yok. Bilinen tek sey kisinin engelli olmasi. Bu kisi kimdir, cinsiyeti nedir, ne is yapar, neye yetenegi vardir, ne yapmayi ister? En azindan gelebilecek olumlu bir oneri icin bu bilgilere ihtiyac var.

Yok illa bir oneri vereceksek de el isi hediyelik esya falan satsin.
  • j r r tolkien hayrani  (17.07.21 16:56:04 ~ 16:57:41) 
Öncelikle geçmiş olsun,

1-10 bin yatırıp ayda 2-3 bin kazanamaz.
2- Eğer şirket değilse, ki bahsettiğinize göre sosyal medyadan satacağı için değil diye anlıyorum kargo anlaşmasıda yapamaz, eğer şirket olursa hem indirimli kargo hemde pazaryerlerinden satış yapabilir.
  • paramolacak  (17.07.21 17:52:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.