[]

Misafir

Yatılı misafir sever misiniz? Sizin ya da eşinizin akraba/arkadaşlarını sık ağırlar mısınız?
Evinizde misafir tuvaleti yoksa rahatsız oluyor musunuz aynı tuvaleti kullanmaktan?

Bizde misafir tuvaleti var ama küçük ve alaturka olduğu için herkes bizim kullandığımız diğer tuvaleti kullanıyor. Bi şey de denmez herhalde bu saatten sonra. İlk gelen olsa wc nerede sorsa gösterirsin ama artık iş işten de geçti.

Alaturka tuvaleti söküp klozet taktırsak o zaman da ayıp mı olur artık burayı kullanabilirsiniz falan desek acaba? :/

 
Klozet taktırın olmadı orayı siz kullanırsınız misafir varken.


  • kisa  (16.07.21 23:47:10) 
misafire alaturka tuvaleti kullanın denmez tabi ki, öyle şey mi olur? kaçıncı yüzyıldayız? ilk gelen de olsa wc diye orası gösterilmez. tabi ki alaturkayı klozete çevirin ama onlar hala oradayken değil tabi. artık bu sefer geçti.


  • cokponcik  (16.07.21 23:48:02 ~ 23:48:23) 
Evime aynı tuvaleti kullanmaktan ötürü rahatsız olacağım misafir almıyorum/gelmiyor.

Klozet +1
Yıl olmuş 2021 hala evlerde alaturka tuvalet olması üzücü.
  • Jux  (16.07.21 23:52:22) 
21 yüzyılda askerlik dışında ya da cok kötü bir durumda olmadığım sürece alaturka kullanmam, onu kullan diyen kişiye de bir daha gitmem heralde.

Evet gelenler, kalanlar cok. Hiç umrumda olmadi.
  • logisticsmanager  (17.07.21 00:16:25) 
Yatılı misafirden hoşlanmam ve mantığını da anlamam. Memleketten İstanbul’a gezmeye gelen adam kıysın paraya otel tutsun hayat düzenim var benim de sonuçta. Hastalıktır ihtiyaçtır başımla beraber zaruri durumda.
velev ki yatılı kabul ettim alaturkayı ben kullanırım gerekirse beğenmediğini misafire kakalamak olmaz.

  • cilekli pasta  (17.07.21 02:54:26) 
çok zorunlu haller dışında yatılı misafir kabul etmem, başka bir yere de yatılı misafir gitmem. sırf tanıdıklar kal diye ısrar etmesin diye bir yere gittiğimde gizliyorum. gidip otelde kalıyorum. hasbelkader kalmak zorunda isem o gece uyku haram oluyor. tuvaleti, duşu, yemeği hepsi ayrı dert.


  • delidir yakalayin  (17.07.21 10:29:22) 
Çok samimi olmadığım kişilerle evde kalmak zorunda kalmadığım için böyle bir endişem olmadı. Ama eğer endişe ettiğiniz hastalık/pislik boyutuysa hiç mi yurtta kalmadınız kalanla karşılaşmadınız insanlar nerelerde dip dibe kalıyor, aslında düşündüğünüz kadar pis değil merak etmeyin, içinize sinmiyorsa başka tabii. Duyurudaki bu alaturka nefretini de anlayamadım doğrusu, herkesin şartları bir değil alaturka tuvaleti olan bir evde konaklayan arkadaşınıza/dostunuza/akrabanıza bir daha gitmeyeceğini söylemeyi gaddarca buldum. Alaturkayı temas olmadığından dolayı daha steril buluyorum özellikçe kamusal yerlerde içsel olarak kendimi daha rahat hissetmemi sağlıyor.


  • laputa  (17.07.21 13:12:02 ~ 13:13:00) 
başka bir yere de yatılı misafir gitmem. sırf tanıdıklar kal diye ısrar etmesin diye bir yere gittiğimde gizliyorum. gidip otelde kalıyorum. hasbelkader kalmak zorunda isem o gece uyku haram oluyor. tuvaleti, duşu, yemeği hepsi ayrı dert.
@delidir yakalayin

Benim de düşünce yapım böyle ama eşimin farklı.
  • on and off  (17.07.21 14:12:14) 
@laputa; normal klozet olan yerde misafire "orasi benim sen alaturka kullan" denilen yere gitmem diyorum. Bunun nesi gaddarca?


  • logisticsmanager  (17.07.21 14:16:24) 
Alaturkayı temas olmadığından dolayı daha steril buluyorum özellikçe kamusal yerlerde içsel olarak kendimi daha rahat hissetmemi sağlıyor.
@laputa

Ben de insanlar kendi evinde değilse böyle düşünür zannetmiştim. Dışarıda wclerde de hijyen açısından hep alaturkalarda sıra oluyor, alafrangalar boş oluyor genelde çünkü.
Görüşler farklıymış ama.
  • on and off  (17.07.21 14:16:25) 
Yok zaten ben de diyemem kimseye misafir tuvaleti burası diye. En fazla ikisini de gösteririm hangisini tercih ederlerse.


  • on and off  (17.07.21 14:27:35) 
Klozet taktırın olmadı orayı siz kullanırsınız misafir varken. @kisa

Ailemin elindeyken iki tuvalet vardı, ikisi de alafranga. Misafir tuvaleti küçük, dar diye herkes diğerini tercih ediyordu. Burada da aynı hesap olur büyük ihtimal. O yüzden en mantıklısı sizin dediğiniz gibi kendim kullanırım misafir varken.

Teşekkür ederim cevaplar için.
  • on and off  (17.07.21 14:38:52) 
Tuvalet çok önemli. Resmen çift wcsi olmayan evleri seçmiyorum


  • photo85  (19.07.21 01:01:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.