[]

Kedim ile ilk defa yola çıkacağım. Nelere dikkat etmeliyim?

Veterinere götürme işleri yapıyorduk kabında ama şimdi ortalama 4 saatlik bir yol gidecek arabamla ilk defa.

3 aylık bir tekir kendisi.

Aklıma gelen sorular şunlar. Ama siz de "şuna da dikkat et" diyeceğiniz şey varsa ekleyin lütfen.

1- Uzun yol da olsa, kabında gitmeli değil mi her zaman?
2- Ön koltukta mı benle gitmeli, arka koltukta mı, yerde mi?
3- Su ve yemek için ne yapmalı o süreç içerisinde?
4- Klima çalıştırmalı mıyım? Sabah çok erken çıkacağım için çok fazla sıcak olacağını düşünmüyorum.
5- Veterinere gittiğimiz 30 dklık yol boyunca miyavlar kendisi bana bakarak. 4 saat miyavlarsa ne dicem : ) Nasıl açıklarım yazlığa gidiyoruz diye. Ben de mi miyavlıyım? Şarkı mı açayım? (Rossini kedi düeti dinletebilirim)

Başka neye dikkat edeyim?

 
1- tabii ki. sizin için büyük tehlike oluşturur zaten kutusunda değilse. kutunun üzerine bir tül gibi bir şey sermenin daha mantıklı olduğunu söylüyorlar. etrafı tamamen kapalı olduğunda kendilerini daha güvende hissediyorlarmış. denemedim, aklınıza yatarsa deneyebilirsiniz.
2- arka daha iyi, onun için fark etmiyor zaten, sizin dikkatiniz dağılmasın.
3- kediler dayanıklı hayvanlardır. 4 saat mesele değil. zaten yolculuk stresi var, yemek falan aklına gelmez.
4- kediler soğuğa da sıcağa da dayanıklı hayvanlardır.
5- yol boyunca miyavlayabilir. arada susar, meraklanmayın dinlenmek için susmuştur, üç beş dakika sonra tekrar başlar.
  • bruges  (17.07.21 01:06:25) 
ben olsam cantasinin icinde arka koltuga koyarim. tipki bebekler gibi. ve bir sekilde emniyet kemeri takarim. arabam olmadigi icin bir yol yazamadim su an. illaki bir cozumu vardir.

2 saat sonra su ve mama molasi verebilirsiniz. belki de tuvalet molasi. belki de biraz da sevip sarilirsiniz. kedilerin butun bunlara ihtiyaci olur mu o surecte, bilmiyorum. ama benim yapasim gelir kiyamam.

sevdigi bir oyuncak, bir peluş falan varsa yanina koyabilirsiniz. catnipli bir oyuncak belki? bende 2 kedi var. birisi yalniz da olsa vet yolunca miyavlamaz. ama digeri sizinki gibi hep miyavlar. ikisini yanyana koyarsam o da miyavlamaz. yalniz olmadigini hissetmesi lazim sanirim.
  • batlegolas  (17.07.21 01:34:36) 
Kafesin altına ped serin, altına işeyebilir. Yedek de olsun yanınızda.


  • elorelia  (17.07.21 09:02:11) 
Dün iki kedimle yolculuk yaptım.
1. Kutusundan kesinlikle çıkarmayın.
2.Arka koltukta ve kemerler bağlı olarak: bazı kedi taşıma kutularının üst kısmında kemeri geçirebileceğiniz aralıklar var. Oradan geçirerek kemeri takmalisiniz. Bu kısım yoksa kemerin alt parçasını kutunun ön tarafına geçirerek olabildiğince gerin.
3. Gözleri su ve yemek görmüyor.
4. Tüm yolda klima açıktı molalarda araçtan ayrilacaksaniz camları hafof aralık bırakmayı unutmayın.
5. Dinleye dinleye gelmekten başka yol yok. Yorulunca ara ara susuyorlar.
  • Notts  (17.07.21 10:09:57) 
Hayvanları sersemleten ilaçlar var. Uysal bir kediyse gerek kalmayabilir ama hırçın bir kediyse daha fazla stres yaşamaması için veterinerine sorup kullanabilirsiniz.


  • makarnacanavari  (17.07.21 11:10:48) 
Merhabalar gerekli şeyler söylenmiş ben de size davranış danışmanı veteriner hekimden şu postu artayım belki faydası dokunur (git:www.instagram.com )


  • laputa  (17.07.21 12:49:01 ~ 12:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.