[]

Bira, diyet/IF icin ne kadar kotu

Haftada bir gun if'i alkolle mesela bir iki birayla bozsak cok mu kotu olur bira ne kadar kotu bir icecek?




 
Çok kötü :( IF yaparken sırf o yüzden bira içmiyordum doğru düzgün. Yani bi 50'lik içsen 200 kalorilik düz karbonhidrat alıyorsun, sıfır protein, sıfır yağ. Uyku düzenini, sindirimini bozuyor falan. Yani IF yaparken kan şekerini düzenlemeye çalışıyorsun zaten, sonra çatur çutur karbonhidrat alıyorsun, anlamsız bir şey.

Ben votka/şarap/cin gidiyorum o yüzden.
  • plutongezegendegilmi  (16.07.21 23:12:59) 
IF yediğine içtiğine bakmaz, ekstra bir diyet yapıyorsan onun için de illa ki olumsuz bir yani olur, illa içeceksen ne kadar kötü ne kadar değil hesabı yapmanın bir anlamı yok neticede alkol alıyorsun.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (16.07.21 23:13:13) 
Hay ya. Cin votka falan guzel de onlar da sek gitmiyor. Nasil iciyorsun?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (16.07.21 23:22:42) 
Kaleci saçlı forvet +1
If'i neyle bozduğun da önemli değil, ha bira ile bozmuşsun ha süt ile, kalori aldın mı aldın. Hiç mi fark yok konusu if'in değil ne tarz bir diyet uyguladığınla ilgili, if'le değil.

If'in yapılabilir olmasını sağlayan şey de bu; tabii ki arada bira da içeceksin pizza da yiyeceksin. Düzgün giden bir if sırasında istisnai o günlük kalori açığı oluşturmasan da kocaman bir günah işlemiş olmuyorsun.

Hepsinden öte, haftada 1 bile bira içemediğin hangi diyeti uzun süreli uygulamayı planlıyorsun ki? Nereye kadar içmeyeceksin?

If yap, biranı da mümkünse yeme aralığında iç. En kötü, gece 12de mi içtin, normal düzeninin dışına çık, açlık süreni son yudumdan sonra başlat. 16-8 mi yapıyorsun, ertesi gün 4e kadar bişey yeme. Sonra düzene geri dönmek için artık günlük son öğünün kaçtaysa o zaman ye.
  • Jux  (16.07.21 23:31:25) 
@proletarier, cin + tonik + lime, votka + limon + maden suyu. Üzerine de buzu basıyorum, hem midemi rahatsız etmiyor hem de soğuk soğuk güzel gidiyor.

Yukarıda arkadaşlar "ne yediğin önemli değil" demiş ama düz basit karbonhidratla orucu açarsan bir sonraki yemeğe kadar nasıl acıkmadan duracağını söylememişler. Yüksek fiber + protein açlık olayını sıfıra indiren bir şey. Ben 2 sene 16/8 yaptıktan sonra şu an 24'e geçtim, arada kaçamak yapıyorum gerçi ama artık acıkmıyorum mesela. Su orucu yaptığım zaman 2. günün sonunda geliyor açlık hissi. Glisemik indeksi düşük şeyler yersen insülin direncin düşer. Zaten IF'in amacı da bu.
  • plutongezegendegilmi  (16.07.21 23:45:39) 
Tonikte seker yok mu yoksa tatlandirici mi var?

Zaten if yapiyorum diye karba yuklenmiyorum yok denecek kadar az tuketiyorum.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (17.07.21 00:05:58) 
Toniğin şekersiz olanları da var, zero diye geçiyo o da. Denk gelirsem ondan alıyorum. Ama o olmasa bile zaten 1/1 gibi bi ölçekte koyuyorum (genelde insanlar 1/2 koyuyor), bardak başına 40 kalori (o da karbonhidrat ne yazık ki) gibi hesaplamıştım zamanında. 1 bira yerine 5 cin tonik içebiliyorum kabaca.


  • plutongezegendegilmi  (17.07.21 00:16:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.