[]

Yatırımlık Ev - Bütçe 2 Milyon TL

Merhaba, ev alıp kiraya verme husunda ortak kanaate vardık.
Şimdi sıra geldi evi almaya. Bu bütçeyle en yüksek kira gelirini nereden edinebiliriz?

Şehir olarak İstanbul diye düşündük, kiralar yüksek çünkü. Başka şehir fikri olan yazabilir.
İstanbulda’da akasya evlerine göz gezdirdik. Kiralar 10 bin civarı ama evler 3 milyondan başlıyor.
Tavsiyelere açığız.

 
İstanbul'u bilmiyor olsaydım buradan tek bir ev almak gibi bir akılsızlık yapmazdım. 2 milyonluk bir bütçe ile, ilk olarak 1 milyona Kadıköy'deki kıyı semtlerden güzel, deprem sonrası yapılmış bir daire satın alırdım. Geri kalan 1 milyonun yaklaşık 300 bini ile Beylikdüzü'ndeki ucuz ama yeni evlerden alırdım. Kalan 700 bini de bu 1 milyona alınan güzel semtteki inşaatlardan birinden ev satın alırdım. İnşaat halinde satın alınacağı için 700 bine alınabilir. Tüm parayı tek bir eve yatırmak asla mantıklı değil. Burası İstanbul, bina çürük derler şak diye yıkarlar evi, en az 5 yıl ne olacağı belli olmaz evin.

Duyurunuzdan İstanbul'u bilmediğiniz çok belli oluyor. Şuan İstanbul'da bu Suadiye, Bostancı,Kozyatağı, Erenköy tarafındaki 1 milyonluk evlerin kirası nerdeyse 7 binden başlıyor.

Akasya evleri, Akasya avm'nin ordaki evler galiba, oranın yolları çok kötü, sokakları pis. Yatırımlık ev değil onlar.
  • GoodMorningTeacher  (16.07.21 15:55:43) 
Merhaba, istanbul’da yaşıyorum. Akasya’dan kastım akasyanın kendi siteleri (göl ve koru etabı.) Hatta burada yaşıyorum, dediklerinizin farkında değilim.

Kıyı semtlerde 1 milyona nasıl ev bulacağız Allah aşkına? Bulursanız bana da haber verin.
  • adwokat  (16.07.21 16:09:13) 
beylikdüzünde nerede 300 bin tl lik ev varmış?


  • atcapar  (16.07.21 16:16:58) 
ben olsam (atıyorum) erenköy'den dubleks alacağıma fenerbahçe'de 2 milyona hangi evi alabiliyorum diye bir bakarım. muhtemelen 1+1 veya stüdyo tarzı bir daire bulacağım. içine yapacağım masraf sınırlı olur. kiramı alır keyfime bakarım.

kira*240=ev bedeli olmalı görüşü var tabi. ona göre karşılaştırırsınız.
  • zgrydn  (16.07.21 16:39:24 ~ 16:40:26) 
Kağıthane civarından yeni yapılmış üç tane daire alırdım. Hepsini akasyada bir daireye bağlamak bence mantıksız.


  • zoghurt  (16.07.21 16:49:38) 
1 milyona aldigin ev en az 7 bin lira getiriyorsa istanbul'da hic dusunme al zaten.


  • baldur2  (16.07.21 16:55:11) 
Özgür demirtaş bir evin gerçek değeri videosunu izleyin derim, eğer kira ise iş yeri daha mantıklı olur diye düşünüyorum
youtu.be

  • hoot  (16.07.21 20:33:06) 
@GoodMorningTeacher erenköyde 1 milyona yeni daire yok. daha 2-3 hafta önce komşumuz 50 kusur yıllık apartmanın giriş katını 1 milyona sattı.


  • orpheus  (16.07.21 21:08:33) 
cevap veren arkadaşlar neye göre bu cevapları vermiş bilemedim ama dostum şu anda kadıköy merkeze yakın kıyı semtlerinde (fenerbahçe caddebostan için stüdyo / feneryolu suadiye ve erenköyün caddeye çok yakın daireleri için de 1+1 dairelerden bir tane alabilirsin sadece 2 milyona, o da ortalama katta ortalama bir daire olur onu da söyleyeyim. 1 milyona buralardan ev mi kaldı allasen?

eğer yeni olmasın dersen de eski binalardan 3+1 falan alabilirsin feneryolu göztepe erenköy suadiyenin kuzeyinde bir daireyi ancak bunların da kentsel dönüşüm/yıkılma riski var çok riskli.

Düzgün bir piyasada (şu anda kiralar uçmuş olsa da bu seni yanıltmasın.) 2 milyonluk evden gelecek kira sana aşağı yukarı aylık 6-9 bin lira bandındadır bu muhitlerde.

şu anki kadıköy-istanbul özelindeki kira yüksekliğinin 3 sebebi var:
1- konut kredisi faizleri çok yüksek

Bu durumda biraz parası olan adam istediği gibi bir kredi çekip istediği evi satın alamadığı için kiraya yöneliyor. e cebinde de parası olunca piyasayı çok da aşağı çekme gereği duymuyor, tutup geçiyor.

2- kentsel dönüşüm çok artmış durumda

bu durumda da gerek müteahhitlerin verdiği kira yardımı gerekse zaten halihazırda sosyoekonomik durumu iyi sayılabilecek ev sahibinin birikimi kentsel dönüşüm esnasında 7-8 aylık süreç için istediği eve çıkıyor. piyasa yine yükseliyor.

3.Okulların açılma ihtimali ve öğrencilerin ev talepleri

1. seçenek bir faiz kararına 2. seçenek de zamana 3. seçenek de bir bilim kurulu toplantısına bakar.

daha 3-5 ay öncesine kadar kadıköyde kiralar yüzde 40 daha düşüktü

alternatif bir bakış açısı getireyim sana.

9 yıl önce bodrumun hatrı sayılır bir beldesinden 0 olarak 150bin liraya alınan dairenin şu anki değeri 1.600.000 tl civarında. Aynı yıl suadiyeden 0 olarak 480bin liraya alınan 2+1 bir daire de şu anda 1,500,000 tl civarında.

İnsanlar tatil beldelerine yöneliyor artık. sezonluk yılın sadece 4 ayı için aşağı yukarı 30-35-35-30 gibi rakamlar konuşuluyor aylık 2 milyonluk evler için. aya vurduğunda ise 10 bin liranın üzerine rahat çıkıyor. kaldı ki evin yıpranma payı 3te bir oranında olmakla beraber kalan 7-8 ay dilersen sen kullanabiliyorsun.
  • cokponcik  (16.07.21 22:55:30 ~ 17.07.21 10:01:13) 
not olarak ekleyeyim, iş yeri kirası evet size her zaman biraz daha fazla kira getirisi getirir ancak çok daha zahmetli bir kiralamadır eğer bir banka veya kurumsal şubeye kiralamadıysanız. Bunlarla uğraşacak gücünüz ve zamanınız varsa tabi ki tavsiye edilir. Nedenleri,

1-esnafla muhattap oluyorsun. en ufak bir krizde ödenememe riski var kiranın, ama ev orada oturanın en önemli varlığı, başını soktuğu yer.
2-en ufak bir sürtüşmede veya ödemeyi alma ısrarında iş tahliyeye giderken "ekmek paramla oynama" noktasına gelip işin çok çirkin noktalara gitme ihtimali var.
3-özellikle devir hakkı vermemek çok önemli, aksi halde gireni çıkanı kontrol edemezsiniz.
4-çok sağlam bir avukat ve sözleşmeye ihtiyacınız var. aksi halde senelerce adliyelerde sürünebilirsiniz.
  • cokponcik  (16.07.21 23:19:34) 
Bursa inegoldeki evimi satiyorum. Tavsiye ederim. Ev sifir. 1 ay icinde mutahit teslim edecek evi. 8 bloklu bir sitede, 5 katli binanin 4.katinda.

Yeni yerlesim yeri. Eger satmak icin acele etmeyecekseniz (1-2 yil) yatirim icin bence ideal. Ilginizi cektiyse detaylar icin yesillendirebilirsiniz.
  • Kirmizibavul  (17.07.21 01:38:12) 
Ankaradan yeni bitmiş projeden al. Hem fiyatı iki yılda x2 olur hem de kiralar yüksek. Sıkı pazarlıkla müstakil villa alıp kurumsala kiraya da verirsin


  • photo85  (19.07.21 01:09:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.