[]

Apple M1 Macbook Pro 32 inch 4K monitörü kaldırır mı?

13 inch macbook pro (8 Çekirdekli CPU ve 8 Çekirdekli GPU'lu Apple M1 Çip) almayı düşünüyorum. Daha önceki masaüstü bilgisayarımın ekran kartı çok kötü olduğu için "32 inch 4K monitörümü" kaldıramadı. Ekranda takılmalar oluyordu. Apple M1 Macbook Pro 32 inch 4K monitörde grafik, video vb. işler yaparken bir sorun yaşar mıyım? Bu laptop'un ekran kartı yapısı nedir, tam anlayamadım?




 
Sitesinde yazar specleri.

Video Support

Simultaneously supports full native resolution on the built-in display at millions of colors and:

One external display with up to 6K resolution at 60Hz


Kendi monitörü + 6k 60 hertz 1 monitör daha sürerim der.
  • hedep  (15.07.21 22:52:36) 
Ekrana görüntü verme işi farklı, grafik video işine yetip yetmemesi farklı. Örneğin Davinci Resolve’da renk yaparken kastırdığım oldu gayet. M1 işlemcide gpu ram ile gpu hafızasını ortak paylaşıyor yani 16gb olanı alman daha mantıklı ağır iş yapacaksan. 8gb olan da ekrana 4k verebiliyor ama hatta limiti 6kymış işte.

Bir de, halihazırda usb-c monitörün yoksa dönüştürücü gerekecek ve onların çoğu 4k’da 30hz destekliyor, ben Paugge usb-c to hdmi kablo alıp çözdüm. 4k@60hz diye belirtiyor zaten kutusunda falan.
  • nhk ni youkosu  (16.07.21 11:20:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.