[]

Düğünde damat, geline takı olarak ne takmalı?

Orta direk bir ailenin oğlu, düğünde geline ne takmalı? Gelinin ailesi neden memnun olur?
Bonus: Nikah, damatın memleketinde, düğün 1 hafta sonra gelinin memleketinde olacak. Takı ne zaman takılmalı?



 
İmkanı neye elveriyorsa onu takmalı. Ne kendini üzsün ne de gelini ve kız tarafını gerçek dışı bir beklentiye soksun ne de kendine cimri dedirtsin. Orta derecede bişey alsın. Bence düğünde taksın.


  • 1bir1bir1  (15.07.21 20:52:48) 
Valla benim gittiğim hiçbir düğünde damat geline takı takmadı. Ne bileyim geleneklere göre değişir elbette ancak damadin geline takı takması da şu durumda biraz değişik gibi. Gelenekler de güncelleniyor çünkü. Yok illa takilacaksa da klasik bir bilezik falan olsun.


  • j r r tolkien hayrani  (15.07.21 20:58:42 ~ 21:00:15) 
gücü neye yetiyorsa onu takmalı +1
öncesinde hem gelinle hem aileyle konuşup bizim gücümüz şuna yetiyor sizin için uygun olur mu denir. onlar da çirkeflik peşinde değillerse tabi der geçerler. aksi durumda allah sabır versin derim. bütçenize göre inceden kalına bilezik olabilir. beşi bir yerde olabilir. trabzon hasır olabilir. ekonomiye kalmış bir şey biraz.

  • golgi aygıtı  (15.07.21 22:03:47) 
Ben 3 sene önce evlenirken 1000 küsür kişilik düğün yapıldı dünya markalarından giyindiler o kadar gazetelere çıktık sıra takıya gelince para bitmiş. Kaynana ayaklı kuyumcu dükkanı gibiydi ya neyse...
Şunu bunu isterim diyenler oluyormuş. Sizin gelin de benim gibi istemedi diye bomboş geçirmeyin düğünü kalbi kırılıyor cidden insanın :)

Anne babanız bilir aslında sizde adet nedir geline ne alınır. Bizde genelde trabzon hasırı set alırlar geline veya gelin damat gider beğenir o set alınır. isteme nişan nikah bunlarda da imkan dahilinde bilezik takılır her bir etkinlikte. Bilezikleri taşlı tuşlu almayın ama eşiniz sonra bozar beğendiğini alır zarar etmezsiniz.
  • cilekli pasta  (15.07.21 22:41:00) 
kesinlikle konus karsi tarafla. ailenin takacagi taki oluyor zaten bir de ekstradan damat almak istiyorsa bence de kolye tarzi olmali set gibi seyler hatta nisanda takiliyordu set. cok degisken cevaplar olur bizden, siz mutlaka gelinle basbasa konusun hem butcenizi ne kadar esnetebildiginizi, hem hosuna ne gider bunu ogrenin


  • ala09  (16.07.21 02:06:40) 
bonusa cevap; iki dugunde de takabilir. ilk nikahta takar sonra dugunde tekrar takabilir


  • ala09  (16.07.21 02:07:52) 
zaten yeterince masraf oluyor ya. bizim düğünümüz için ben hiçbir şey istemedim. ben de hiçbir şey takmadım. annesi babası taktı zaten takacağını yeterliydi yani.
kimsenin de "aa bunlar niye birbirine bir şey takmadı" dediğini sanmıyorum. bence hiç gerek yok.
illa bir şey takacağım diyorsanız da kolye-küpe seti tarzı bir şey olabilir. o da size saat takar adet böyle, saçma ama böyle :D
  • matilda  (16.07.21 10:04:16 ~ 10:04:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.