[]

Aşı yaptırmayanların toplum sağlığına zararı

Selam duyuru sakinleri,

Aşı yaptırmayan aşı karşıtı bireylerin çevrelerine zararları nedir?Tüm zararı kendine midir? Ben 1.dozu oldum, çevremde olmak istemeyenler mevcut. Tartışırken de zararım kendime diyorlar. Öyle mi gerçekten?
Örneğin bu arkadaşlar aşı olsalar ve covide yakalansalar evet daha hafif atlatacaklar ama bunu çevrelerine yine de yayacaklar mı yaymayacaklar mı?

Yani şunu demek istiyorum aşı olan kişi ile aşı olmayan kişi arasında virüsü yayma seviyesi değişiyor mu? Bu aşı karşıtları varsın aşı olmasın diyeceğim o zaman bu goygoy sıktı beni, siz ne düşünüyorsunuz?

 
Aşı olmayanlar arasında sirkülasyonu süren virüs evrimsel çizgisinde devam edecek. Aşının işe yaramadığı varyantlar ortaya çıktığında aşı olanlar da hastalanacak. Evrim eğitimi önemli diyenler yıllardır böyle şeyler için bangır bangır bağırıyordu.


  • evrim halkasi  (15.07.21 17:42:18) 
asi olmayip hasta olanlarin bakim yukleri (hastane yatisi, yataklar, masraflar, organ (ciger) nakli olanlar var) ortak bir havuzdan karsilaniyor (vergiler). virus sirkulasyonu = varyantlar. asi olan herkes korunmuyor, onlarin tehlikeye atilmasi var. cocuklar henuz asi olmadi ve son varyantlar cocuklari da etkiliyor yabanci basindan takip edilebilir. bulasicilik ve hastaligin ne kadar agir gecirileceginde "viral yük" oldukca onemli. asi olanlar hafif hastalik gecirseler ve bulastirici olabilseler bile viral yukleri asisiz covid olan birinden daha azdir. bulastiriciligin da bir seviyesi var yani. var oglu var.


  • robokot  (15.07.21 17:57:12 ~ 18:20:02) 
Tipta hicbir sey %100 degil. Yani ben asi oldum, covid (veya baska herhangi bir hastalik) olma ihtimalim artik %0 diye bir sey yok. Ama toplumun tamami olursa illa ki virus ile karsilasma ihtimali dusecek. Dolayisiyla asi karsitlarinin "olan olsun, bana karisma" soylemleri cahilce ve mantiksiz.


  • hot potato  (15.07.21 18:26:53) 
bunu ben de merak edip araştırmıştım, covid e yakalandıklarında yataklara düşmeseler dahi viral yükleri fazla olduğundan daha fazla kişiye yayma ihtimalleri var


  • grimavi  (15.07.21 19:23:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.