[]

bunu gerekçe göstererek ingiltere vizesi alabilir miyim?

önümüzdeki sene ingiltereye lisansüstü eğitim için gidiyorum. okuldan kabul, hocadan (hoca üzerinden okul bütçesinden) burs kısmını da hallettim.

ancak bazen şimdiden gidip oralarda iş falan arayayım belki 1 sene bir şirkette çalışırım diyorum da, bu şekilde kolayca vize alabilir miyim?

yani "selamlar, ben boş adam değilim bakın seneye gidecem ama şimdiden vize verseniz sevinirim" desem (amiyane tabirlerle) bu yolla vize alabilir miyim? yoksa illa ki buradan iş vs ayarlayıp sonra mı vizeye başvurayım? red-list vs durumları hariç yorumlarsanız sevinirim

 
çok ama çok zor. kimse bu adam seneye geliyormuş sponsor olup vize çıkartalım demez.


  • phiphi  (15.07.21 11:55:23) 
Mümkün değil gibi. Eğitim için vize alacakken CAS belgenizi de veriyorsunuz ve orda yazan tarih üzerinden çıkıyor vizeniz. Hatta üniversiteler gerekli gördüğü durumda Home Office ile iletişime geçiyor, fazla devamsızlık durumunda mesela. Yani vizeniz eğitimin başlangıcıyla başlar ve o sürede de sadece eğitim amaçlı İngiltere’de bulunabilirsiniz (haftalık 20 saat çalışma izni hariç).


  • voyager 1  (15.07.21 12:25:43) 
Kafalar karışık olabilir. Ben de tam anlamamış olabilirim:/ siz sonuç olarak seneye İngilterede çalışıyor olmak mı öğrenci olmak mı istiyorsunuz? Veya önceliğiniz?

Öğrenci vizesi ve full time (sizin bahsettiğiniz gibi bir iş olursa) çalışma vizesi birbirinden farklı şeyler. İkisi aynı anda olamaz. Çünkü siz o ülkeye vizeyle gidecek bir yerden (tr.den) gidiyorsunuz. Full time öğrenci vizesiyle çalışmaya time çalışabilirsiniz ancak bunu zaten yine “öğrenci vizesi” ile yapabiliyor olacaksınız. Olur da bir şirket size çalışma vizesi vermeye/ sponsor olmaya razı olursa bu defa da full time öğrencilik yapamazsınız o vizeyle.

Yanlışsam düzeltilsin. Sevgiler.
  • rewlack  (15.07.21 16:06:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.