[]

Biz bu kiloları nasıl vericez arkadaşlar ?

20 gündür her sabah 1 haşlanmış yumurta, zeytin, peynir, domates ile kahvaltı yapıyor, öğlenleri haşlanmış tavuk , meyve yoğurt yiyor, akşamlarıda 1 tabak ev yemeği yiyorum 80 kilo olarak başladığım bu süreçte hala 80 kiloyum.

Yahu ben zaten günde 1 öğünde 1 ekmek gömen insandım kilo almıyordumda vermiyordumda ama şimdi hem 20 gündür 1 dilim bile ekmek yemedim hemde her aksam 5-6 km yürüyorum, alkol şeker vs de yok.

Bizim illa Rocky gibi koşmamız mı lazım bu kilolardan kurtulmak için, istediğimde Ağustos sonuna kadar maks 75 olmak falan öyle uçuk hedeflerim yok.

Biz bu kiloları nasıl vericek arkadaş, bende neden işlemiyor bu iş.

 
Kilo vermeni engelleyen bi kan değeri düşüklüğü, şeker vs ğibi faktör varsa kalori açığı hikaye. Endokrinolojiye bi merhabaa de


  • photo85  (15.07.21 08:43:53) 
1. Peynir nasil peynir? Icinde tereyagi kadar yag olan peynirler var. Yulaf, tatlandirici, sut oneririm.
2. Meyveyi azaltmaniz gerekebilir.
3. Aksam yemek yerine saat 5 - 6 gibi salatalik ve domates oneririm.

Diyetisyen degilim ama bende bu sekilde ise yariyor.
  • howfaristhesky  (15.07.21 08:45:46) 
Peynir normal peynir işte, bakmadım yağ oranına vs ama yulaf'a döneyim bakayım , bilmiyordum bu işi. Çok teşekkürler cevaplarınız için


  • paramolacak  (15.07.21 08:47:43) 
Aralıklı oruç (IF) yapmak ve şekeri bırakmak baya etki ediyor kiloya. Şu doktor hesabında güzel bilgiler paylaşıyor, göz atmanızı tavsiye ederim. www.instagram.com


  • anthemis nobilis  (15.07.21 08:57:46) 
Miktarlarda ve meyvede sorun olabilir. Ben senden daha çok yiyerek 22 kilo verdim 3 ayda. Kahvaltı seninki ile aynı gibi. Öğle yemeğinde ızgara et/tzvuk/balık + sebze yemeği + yoğurt + salata + çorba vardı. Akşam yemeğinde de aynı menünün etsiz hali. Aralarda da 3 öğün badem ceviz vs. var. Meyve olarak günde 1 tane yeşil elma gibi çok da şekerli olmayan bir şey olması lazım.

Kahvaltı için miktarlar 5 zeytin, 1 yumurta, 1 dilim peynir şeklinde. Hatta 2 dilim ekmek de var (çavdar ya da tam buğday), diğer ana öğünlerde de 2'şer dilim ekmek vardı ve ilk 2 ayda 15'ini verdim bu 22 kilonun. Kalan 7 kiloyu da OMAD ile verdim diyebilirim. Bi yerden sonra kilo verme durdu çünkü.
  • himmet dayi  (15.07.21 09:05:48 ~ 09:05:56) 
Kalori sayarak, yediklerinizi not ederek gerçekten az yiyor musunuz onu tespit etmek lazım.


  • ceketimi alip cikcam  (15.07.21 09:39:16) 
20 gündür yukarıda saydıklarım dışında bişey tüketmiyorum, artı olarak günde 3 bardak su içen ben 5 litreye kadar çıkardım. Olmuyor olmuyor olmuyor


  • paramolacak  (15.07.21 09:39:52) 
meyve demişsiniz, meyve direkt şeker zaten.
bu süreçte yememeniz lazım.

diğer yandan, sağlam falan yemiyorsunuz, çok az yiyorsunuz.
(protein yeterli, hatta belki fazla görünüyor gerçi ama çok daha fazla yeşil yapraklı sebze tüketmeniz lazım)
bu yediklerinizde kayda değer bir kalori zaten yok.
az yerseniz vücut kendini korumaya alıp kilo vermez.
insülin direnciniz varsa o da engel olur.

günde iki öğünle başlayın, aralıklı oruca geçin.
ne yediğinizden ziyade ne zaman yediğiniz ve hormonlarınız önemli kilo vermek için.
insülini kontrol altına almadıkça kilo vermeniz zor, aralıklı oruç o yüzden iyi.
  • blatta hiberna  (15.07.21 09:48:46 ~ 10:00:13) 
çocukluğundan gelen bir obezite sorunun yoksa muhtemelen kilo vermeni engelleyecek bir sağlık sorunun da yoktur. senin günlük 1800-2000 cal alman gerekiyor.(yağ yakımı için) kilonu koruma kalori miktarın da 2700-2800 dür. karalar bağlamanın anlamı yok 20 gün iyi bir süre, kendine yeni bir beslenme planı çıkar 1500 cal altında kesinlikle alma. 2000 cal geçme . süper diyet yapıyorum ama kilo veremiyorum diyerek direnci kırılan çoğu kişiye sabit öğün (takibi kolay) önerdim ve gerçekten işe yarıyor. lan kilo verebiliyorum diyene kadar hergün aynı şeyleri ye. dediğim kalori hesabıyla ister 2 öğün ister 3 öğün tüket. yapacak başka bişey yok. mesela ben bi oturuşta ya bi tabak pilav dediğim porsiyonun 350 gr olduğunu öğrenmiştim. gramajlı-adetli çalış. 1700-1900 cal aşma. öğünler dışında ağzına bişey girmesin (kalorili) yok ara öğün falan traş bunlar. artan her öğün sayısı risktir.


  • kapti  (15.07.21 09:57:01) 
Yürüyüş yerine kısa süreli koşular (5 dakika koşu 5 dakika yürüyüş 5 dakika koşu 5 dakika yürüyüş gibi) yapın ve bunu aç karnına yapın. Yulaf, yeşillik gibi bol lifli şeyler yyin tokluk hissi için. Ekşi elma da iyidir bu konuda. Ve nasıl olsa protein kilo aldırmaz deyip yüklenmeyin. Açlık hissini tatmadan kilo vermek bence hayal.


  • neysene  (15.07.21 10:16:04) 
Herhangi bir sağlık sorunu yoksa bir insanın kalori takibi yapip kilo vermemesi imkansiz. Ben pizza vs yiyerek de kilo verdim çünkü kalori ve macro takibi yaptim.
Gördüğüm üzere kalori takibi yapmiyorsunuz, yani meyve diyorsunuz ama ne kadar meyve? Peynir diyorsunuz ne kadar peynir? Zeytin misal kalorili bir gida.
Onun dışında bu dediklerinize ek bir adet bile birşey yemiyor musunuz? Misal iki adet findik bir parca cikolata vs gibi. Çünkü gramajda küçük gelse de kalori yani.

If, paleo vs vs hepsi eninde sonunda kalori açığına dayaniyor.
Dayanmiyor diyen, kalori acigi onemsiz diyen makale yollasin bakalim.

En mantikli aciklama alperz+1. Istersen kaloriyi pizza ile al, macro ve kalorilere uyduğu sürece önemi yok.
  • logisticsmanager  (15.07.21 12:52:27) 
1-2 gündür yapmaya başladım ama sürekli kalori açığım çıkıyor, birde tavuk, peynir yumurta yiyorum samsng'un uygulamasından bakıyorum doymuş yağ oranı fazla çıkıyor tükettiklerimde.

Aynen başka hiçbişey yemiyorum su ve sade kahve içiyorum.
  • paramolacak  (15.07.21 13:00:46) 
@paramolacak tartarak gramaj olarak mi bakiyorsunuz? Yani 130 gr peynir 240 gr tavuk(pismeden once, piserde yuzde 20 civari gramaj kaybeder) vs diye.

Bir de ne kadar kalori aciginiz cikiyor. Yani günde 1000 kalori acigi cikiyorsa orada sikinti var öyle diyet olmamali.
  • logisticsmanager  (15.07.21 13:17:46) 
@logisticsmanager yok öyle tartı vs işi yok :)

Dilim hesabı ve kepçe hesabı, tabi kepçe var kepçe var biliyorum ama benimki 1 kepçe oluyor akşam yemekleride.
  • paramolacak  (15.07.21 13:19:31) 
Hah işte öyle olmaz. Dilim ya da kepçe guvenilir metotlar değil. Kepçe ne kadar büyük? Dilim ne kadar büyük? Yani bu şekilde güvenilir bir hesaplama olamaz.
Ben kilo verdiğim zaman yediğim cipsin gramajini tartardim, yediğim ekmeği tartardim.

  • logisticsmanager  (15.07.21 13:38:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.