[]

Bu kadar afgan ve suriyeliyi neden ülkeye alıyorlar?

Cidden soruyorum, bu adamların planı nedir?




 
Birden çok sebebi var. İlki Avrupa'ya karşı ellerinde bir koz oluyor. Ne kadar Avrupa'ya ters politika izleseler de mültecilerin Avrupa'ya geçişini engelleyen bir konumda olması sebebiyle daha sert yaptırımlardan kaçabiliyor. Manevra gücü veriyor.

Bunun yanında AB'den belli bir miktar para alıyor mülteciler için.

Ülke içi sebep olarak da ucuz işgücü oluşturuyorlar. Pompacı olarak çalışan ya da bir atölyede çalışan Suriyeli, Afgan vs. Türkten çok daha az paraya çalışıyor.
  • evandro roncatto  (15.07.21 01:06:43) 
Su an uzerindeki kiyafetlere bak, yabanci yerli tamamini bunlar dikiyor dunyaya ve bize.

Les gibi is, su devirde kimseyi oraya sokup calistiramazsin.
Gider trendyol deposunda calisir,a101,bim kasiyeri olur motorkurye olur.
tonla alternatifi var normal gencin.

Bunlar ise kacak olduklari icin les yerlerde calisiyorlar.
Holding patronlarinin isine geliyor. Sigorta yok vergi yok.
Tabi taseron olduklari icin esas sirkete de bulasmiyorlar.

Ab zaten fonluyor, ustte dendigi gibi elinde koz oluyor.

Alanin alehine bir durum olmuyor, olan bize oluyor.
  • divit  (15.07.21 02:28:31) 
konut balonunun patlamasını mülteciler engelliyor,
ne kadar insan o kadar konut ihtiyacı demek
malum ülkenin ekonomisini konut sektörü döndürüyor
patlamaması ve çarkın dönmesi için dışarıdan gelen insan lazım
  • technicalte  (15.07.21 06:01:51) 
Bu arada bu sorun yeni bir sorun değil, en az 5-6 yılı var, Erzurum bölgesinde bu insanlar senelerden beri yürüyorlar bu şekilde.

Şöyle düşün,

Yaşadığın şehirde ne kadar pis işe karışmış insan var ise senin mahallene sığınıyor, mahalle ağası sensin, sana sığınanlara göre bir tık daha iyi ekonomik koşulların var, sen o insanlara diyorsun ki gel bana ben seni vermem diğer mahalle sakinlerine burda yaşa, yemene içmene yatmana karışmam nerde yatarsan yat ama hayatın burda güvende. Gel zaman git zaman diğer mahalleleri bu insanlar ile tehdit ediyorsun , bana su ver, emek ver , para ver yoksa bunları sana bela ederim diye. Bi nevi haraç kesme sisteminin gelişmiş hali diyebiliriz :)
  • paramolacak  (15.07.21 08:44:21) 
tarihci degilim ama yavuz selim zamaninda anadoluyu islamlastirmak icin misirdan getirilenler oldu diye bisey okumustum, dogru bilmiyorum, ama ayni seyin daha kötüsü diye dusunuyorum.

bir de kürt türk ayrimi, alevi sünni ayrimi var ama ic savas vs. olmadi bizde, bence en önemli sebebi bizi bunlara kitir kitir kestirmek.
  • durgunfoton  (15.07.21 08:47:42 ~ 08:48:57) 
Bence inşaatı ayakta tutmak, ekonomi, oy falan mikro ölçekli kalıyor bu konuda.
Hayat gerçekten güzel +1 kesinlikle

  • dadasalon  (15.07.21 08:59:16) 
AB'den para yardımı almak mutlaka asıl gerekçedir ama bunun yanında Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı gibi vatandaşlık verip, yarın kendi ülkelerine tekrar gönderince bunları "kendi vatandaşını koruma" bahanesiyle askeri müdahale rahatlığı elde etmek de olabilir.


  • IncredibleMau  (15.07.21 09:09:23) 
Ab'den para yardimi nasil ana hedef? Ab'nin verdigi para 2-3 milyar dolar. Suriyelilere 50 milyar dolar harcandi.


  • baldur2  (15.07.21 10:23:30) 
AB'nin verdiği para 6 milyar euro. Suriyelilere yapılan harcama resmi rakamsa eğer şişirmedir kesin. Bu yine de işin sonucu. Kapıları açarken kafalarından ne geçti bilmiyoruz. Başta planladıkları maddi destek çok daha büyüktü sonra beklediklerini alamadılar belki. Yine de beklenti paraydı derken anlamı daraltmışım biraz. Para olmak zorunda değil, ab kapısını kapalı tuttukları sürece elinde koz sonuçta. Bundan nasıl bir çıkar elde edecekleri değişir ama bi çıkar mutlaka var.


  • IncredibleMau  (15.07.21 10:47:53 ~ 11:21:43) 
Goc ve iskan bir politikadir. Dunyada bu politikayi kim ne icin kullanir bakmak lazim. Afganistandan bu kadar genc erkegin kendi kendine Turkiye'ye biz su yoldan girebiliriz diye dusunup yola cikabildigine inanmiyoruz degil mi?


  • dunal  (15.07.21 11:18:33) 
Uluslararası antlaşmalar var. Hemen öyle anında geri gönderme de söz konusu değil. Türkiye'nin ayrıca konum itibariyle geçiş güzergahı üzerinde olması bu yoğunluğu arttırıyor. Bunun için dünya göç yolları haritasına bakılabilir.

Türkiye'nin de ayrıca Avrupa karşısında elini güçlendiriyor diyebiliriz. Avrupa, en geriye doğru gidersek Kavimler göçünden beri Türklerden çok çekiyor böyle.
Ama yine de bu kadar göçmen gitmesine rağmen biz Türklerden misafirperverliği öğrenemediler.
Ha tabi ekonomik konularda Türkiyesiz'de yapamazlar.
Biz göçmen/mülteci yoğunluğundan şikayet ederken Akdeniz hattı boyunca Avrupa ülkelerinde kameralara takılan insanlık dışı tavırlar ve göçmenlerin kasten isteyerek denizde boğulmasına neden olanlar, Avrupa'daki kayıp binlerce göçmen çocuk Türkiye'nin göçmen politikasına göre daha çok konuşulmalı.
  • Erva  (15.07.21 12:18:09) 
Bu arada uluslararasi anlasma falan yok.

Savastan kacanlari geri cevirme kampa koy diye var sozlesme var.
Suriye'de savas zaten bitti.

Afganlarda hem savas yok hem de komsun degil. Bu yuzden almak zorunda degilsin.
Zaten olsa bile almak zorunda degilsin kamp olusturup guvende tutabilirsin.

Oyle bir anlasma olsa biz de almanya'nin kapisina gidebiliriz bizi al diye.

Dunya tarihinde bizim bu yaptigimizin benzeri bir olay yok. Hatta tam tersi savas cikinca kendi vatandasini kampa koyan amerika ornegi var.
  • divit  (15.07.21 15:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.