[]

yasal kira artış oranı

ahali merhaba.

egenin bir şehrinde apartta yaşaıyorum eşyalı bir daire. burayı tuttuğumda pandemi vardı, bulunduğum bina öğrenci ağırlıkı olduğundan dolayı bom boştu. bu sayede ucuza tutabildim. şimdi okulların açılacağı kesinleştiği için şehrin genelinde kiralar bir anda çok yükseldi. ben 900 tl'ye oturuyorum, binaya yeni gelenlere en düşük 1200 liradan daire vermeye başlamışlar. şimdi ev sahibim emlakçıya benim daireye zam yapalım diyormuş. ben de bir yıl dolmadan zammı kabul etmem dedim.

şimdi asıl sorum şu. bir yıl dolduktan sonra yasal olarak en fazla kira artış oranı nedir?

 
zam falan yapamaz 1 yil dolmadan. 1 yil dolduktan sonra da o ay aciklanmis senelik tüfe degerleri tavandir, daha fazla yapamaz, hic canini sikma. yani 1 senen bu ay dolmus olsaydi yapabilecegi maksimum zam 131tl civari olacakti.


  • robokot  (14.07.21 19:29:56 ~ 19:30:22) 
diger bilmen gereken haklar: kontratta ne yazarsa yazsin kendi veya 1. derece yakini yerlesmeyecekse daireye 10 sene seni cikaramaz (kirani falan odedigin surece). ancak 5 yil sonra kira tespit davasi acip "buranin kirasi cevreye gore cok dusuk kaldi" deyip daha fazla zam yapabilir. yani simdilik icin rahat olsun.


  • robokot  (14.07.21 19:35:36 ~ 19:35:47) 
son olarak zam zamani geldiginde yeni kiranin ust limitini soyle sitelerden hesaplayabilirsin: kira-artis-orani.hesaplama.net baska benzerleri de var hepsi ayni hesabi yapiyor.


  • robokot  (14.07.21 19:39:28) 
hepinize çok teşekkür ederim. kasım ayında bir yıl olacak.

emlakçı toplu kira vermdiğim zaman bana indirim yapıyor. mesela 3 aylık verirsem 750 liradan alıyordu. bu ilerde bana sorun olur mu? benim kira 900 tl
  • alko ikarus  (14.07.21 19:58:44) 
Arada sözlü bi sözleşme dahi olsa sorun olmaz.


  • himmet dayi  (14.07.21 20:06:45) 
sözleşmen var mı.

emlakçının kafasına göre sana indirim yapma hakkı yok. kirayı elden mi ödüyorsun. ilerde kiranı ödediğini tam ödediğini ispat etmen gerekebilir.

hesaba yatır. tam yatır
  • efruz  (14.07.21 20:58:00) 
1- bankadan yatırmazsan hak talep edemezsin
2- %14 civarı zam geldi
3- düzenli ve bankadan yatırdıysan çık diyemez.sallama bile.
  • jamswety  (15.07.21 00:33:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.