[]

Klima acemisinden temel sorular

Sonunda asistanlığa başladım ve tek başıma eve çıktım. Ve ilk kez yaşadığım evde klima var. İzmir'deki evimizde camları arkalı önlü açınca esiyor diye klima taktırmamıştık hiç.

Şimdi büyük bir klima acemisi olarak bu aletle ilgili bilmem gereken temel şeyler ne?

Mesela işten eve geldim, ev sıcak. Klimayı açtım, kaç dereceye ayarlayayım? Sonra mesela kapatınca 10 dakikada yine çok ısınıyor, hiç kapatmayacak mıyız bunu, o zaman da elektrik faturası çok gelmez mi? Gece uyurken kapatınca yine çok sıcak oluyor, zaten deli gibi terleyen bi insanım, yastık çarşaf ne varsa sırılsıklam terliyorum sıcaktan. Ee evde kaldığım yaklaşık 14-15 saat boyunca hiç kapatmayacak mıyım? Evde balkon dışında cam da yok açılabilen, sadece balkonu açınca da daha sıcak oluyor evin içi dhdhdhdh

Şimdi bana yol yöntem öğretin lütfen, bu alet açıkken müthiş de böyle hiç kapamadan çalışirsa ay sonu faturada öpmezler mi?

Samsung Digital Inverter klima bilmiyorum gerekli mi ama modeli.

He son olarak, bu fanı ne zaman açmalı? Autoda takılıyorum şimdilik çok kurcalamamak için dhdhdh

 
encazip.com

Kaç BTU olduğu önemli. Ona göre tahmin edilebilir ayda ne kadar elektrik maliyeti olacağı.
  • dissendium  (14.07.21 20:22:54) 
inverter klimalar en sessiz ve en tasarruflu modelleridr bu manada şanslısın. evet klima çalıştığı sürece elektrik harcayacak. ama bu elektriğin miktarı her bir derece düşüş ile ciddi oranda artar. yani klimayı 25 dereceye ayarlamak yerine 20 dereceye ayarlarsan nerdeyse iki katı daha fazla elektrik harcar.

ideal olan klimanın olduğu yaşam alanını olabildiğince küçük ve izole tutmak. yani kapı ve pencereleri kapat. 24-25 derece arası idealdir zaten nemi de alacağı için rahat edersin. ancak klimayı kapattığın zaman yarım saat içinde ortam ısısı dışarıyla eşitlenir.

tüketim miktarı tamamen klimanın gücü, binanın izolasyonu, dış ortam ısısı, ayarladığın iç ortam ısısı, binanın hangi cepheye baktığı gibi faktörlere bağlı. ama en verimli senaryoda bile günde 14-15 saat çalışması min 500-600tl faturana ek gelir.
  • orpheus  (14.07.21 20:23:09 ~ 20:26:45) 
inverter klimaları aç-kapa yapmak ay sonu daha fazla öpmek demektir. eğer kısa süre sonra tekrar açacaksanız /markete gittim geldim mesel) derecesini yükseltin, kendini stand-bye'a alsın. sıcaklayınca dereceyi düşürdüğünüzde tekrar çalışır.

isviçreli bilim adamlarına göre klanın ideal soğutma ayarı 27 olmalıymış. 27'ye ayarlayın o 7/24 çalışsın. sıcak gelirse 26-25-24 düşürüp kendi konfor ayarınızı bulursunuz.

bizim klima 27 dereceye ayarlı. 15 temmuz gibi başlıyor çalışmaya, 1 eylül falan anca kapatıyoruz. gün içinde evde olmayacaksak çıkarken 30'a getiriyoruz, geldiğimizde tekrar 27 yapıyoruz. çok sıcak olursa 24-25 yapıp biraz serinletip tekrar 27'ye getiriyoruz. çok hızlı soğutmak/ısıtmak için turbo ayarı var ama daha hiç kullanmadık.

klima bakımı için gelen servis, fan ayarı olarak auto'da çalıştırmanın daha ekonomik olduğunu söylemişti.

son söz, 15-20 günde bir filtre temizliği yapmak gerekir.
  • halanne  (14.07.21 20:34:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.