[]

Karşı Komşunun Anahtarı

Merhaba arkadaşlar,

Bizim karşı dairedeki komşumuz, kendisi polismiş, muhabbetimiz karşılaştığımız zaman merhaba merhaba şeklide. Yani çok fazla samimi değiliz. Bunlar muhabbet kuşu besliyormuş. Adam zili çalıp, "biz bayramda eşimle tatile gideceğiz, biz evde yokken kuşu size versek siz bakar mısınız", dediler. Annem ben bilmiyorum, dedi. Ben de işleri görülsün diye olur, bize verin besleriz dedik. Sonra bugün, "kuş evde, anahtarı doğalgaz saatinin üzerine bırakıyorum. Kuşa 3-4 günde bir yemini verirsiniz. Çiçekler de var, onlara da su verirsiniz" dedi. Ne kadar kuşu verin bize verin, biz evde bakalım diye söyleyip anahtarı bırakmasını kabul etmesem de ısrarlarla oldu bittiye getirip anahtarı bıraktı.

Şimdi ben çok tedirgin oldum. Hiç tanımadığım bir eve gireceğim. Birşey kaybolduysa/kaybolursa benden bilecekler.

Siz olsanız ne yapardınız? Nasıl hareket ederdiniz?

 
adamin isi oldu bittiye getirmesi evde bir sey kaybolmasindan cok daha buyuk bir problem.

kusun beslenmesine, komsu ile iliskilerin kademeli olarak azaltilmasina ...
  • WithWorth  (14.07.21 16:22:54) 
anahtarı bırakmış artık, siz de almışsınız. adamlar dönene kadar kuşa bakmaktan başka çareniz yok. bir sonraki sefere kabul etmezsiniz, biz de evde olmayacağız vs dersiniz.


  • elorelia  (14.07.21 16:32:52) 
ben çok problem etmezdim. Size güvenmeseler zaten anahtar vermezler. Öyle pimpirikli olsalar anahtar vermezlerdi. Problem olursa bence size yüklemezler. Zaten problemin sorumlusunu arayacak insan işini böyle şansa bırakmaz. Ben girer kuşa yem verirdim. Çiçekleri de ne kadar sulamamı söyledilerse o kadar sular çıkardım.

İşim düştüğünde yardım isteyebileceğim bir komşu edindim diye düşünürdüm.
  • zimbirik  (14.07.21 16:35:25) 
evde kamera vardı o nedenle takmıyordur.


  • gelmeistemem  (14.07.21 16:44:49) 
Adsm birakip gitti mi? Artik el mecbur kusa bakilacak. Ben yerinizde olsam kusu evime alir adamin kapisini da kilitlerim girmem eve. Birdahaki aefere kusu birakin falan dersiniz


  • exlibris  (14.07.21 16:46:49) 
Bu kadar endişeye gerek yok bence. Adam size güvendiği için anahtarı vermiş, olay bundan ibaret.


  • hayirsiz  (14.07.21 16:50:59) 
yani basit bir şey gibi görünse de iki gün sonra "kasada altınlarımız vardı siz mi aldınız" derse biz aldık falan deyin bari. komşuluk mu kaldı allasen. kimin kimi kopardığının belli olmadığı bir çağdayız.

ben olsam almazdım, "ben paranoyak bir insanım, ilerde yapmadığım bir şey için açıklama yapma gereği bile duymadan yaşamak istiyorum kardeşim kusura bakma" derdim. "ha çok çaresizseniz verin kuşu ve yemini evimde bakarım ama ölürse de karışmam" derdim.

polis, zabıta ve astsubay kişisinden uzak duracaksın..
  • Improbable  (14.07.21 17:02:26) 
Şık bir hareket değil, biraz görgüsüzler yani yakın olmadıkları insanlardan bunu istedikleri için.
Sizin net şekilde konuşamamanız da zekice bir hareket değil. Kuşu alın evinize getirin, sizin eve böyle sık girmeyi doğru bulmadım size de söylemiştim dersiniz.
Sizin yaptığınız da hoş değil yani bence. Koca insan olmuşsunuz ısrarla her şeyi yapacak mısınız yani ne alaka?
  • rewlack  (14.07.21 17:09:37) 
>polis

bu adamdan herhangi bir şeyi kabul etmeniz büyük hata. bir daha yapmayın
  • bronz böcek  (14.07.21 18:00:49) 
Aynısını birkaç ay önce karşı komşum sordu. Evine tadilat için mi ne geleceklermiş. Bana kapıyı açarsın dedi.

Kabul etmedim. Yarın evde olmayacağım dedim.

Bu sıkıntılı bir iş. Ayrıca bakarsın tuzak falan olur. Adam sen altınlarımı çaldın derse ne diyeceksin??

Anahtarı götür hemen ver. Eve gireceksin parmak izin olacak. Adam gitse bu paramı çaldı dese ne olacak? Onun kanıtı var. Senin yok.
  • integrative  (14.07.21 18:27:24 ~ 18:32:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.