[]

Iskandinav iş kültürü nasıl (İsveç) ?

kutlu geceler,
bir kac gün sonra iş görüşmem var almanyada bir Isveç şirketinde. İskandinav iş kültürü uyguluyoruz diyor. Ne anlamına geliyor bu ? Almanyada yaşadım icin alman iş kültürünü biliyorum, japon ve çin iş kültürü de tüm ulus da bilinmekte, fakat iskandinav iş kültünü denilince aklıma birşey bile gelmiyor.



 
Iskandinavlarla calistim. Genelde rahatlardir is yasam dengeleri iyidir. Mesela benim calistigim adamlar 6 dedin mi ofisi falan terk ediyordu.

Ama biraz fazla bagnaz gelebilirler bircok konuda bize gore. Yani esnek dusunce pratik zeka sifir. Her sey cok kitabi yapiliyor. Almanlari 2'yle carp oyle diyeyim.

Almanlara bile fazla gelmisti isveclilerin asiri kasmasi her seyi orqdan hesap et:)

Bir de iskandinavlarda sjw tavri zirvede. Yani almanlar falan bile "ah su isvecliler" diyecek raddeye gelmisti. Bir satis toplantisinda bu urunun ana kitlesi ev hanimlari dedi birisi. 15 dakika niye housewives dememeliyiz housewife demek cok yanlis, bunu kabul edemeyiz diye herkesi bayiltana kadar konustular.
Yani bayaa dikkatli olman gerekebilir cabuk aliniyorlar:)
  • anten  (14.07.21 07:52:00) 
google'a scandinavian work culture yazinca bir grup sonuc cikiyor liste seklinde. oradan yola cikabilirsiniz. ustune bir de mulakat sonunda sorabileceginiz bir soru olabilir bu, ben arastirdim ama sizden kisaca dinlemek isterim gibisinden. hem de ilgili oldugunuz ve o kulturu begendiginiz izlenimini falan verir.


  • hot potato  (14.07.21 07:59:01) 
Epey uzunca bir süredir Norveç şirketinde çalışıyorum. Benzer yada aynıdır diye tahmin ediyorum.

- Öğlen 15-15:30’dan sonra kimse kalmıyor ofiste. Eğer yetişmesi gereken işleri varsa akşam tekrar evden online olup hallediyorlar.
- Misal ertesi gün öğlene kadar işin var, çalıştığın ekibe ben yarın öğlene kadar yokum diye yazıyorsun hepsi o, mazeret izni vs gibi bir sistem yok yani.
- Overtime çalıştığımız saatleri sisteme ekliyoruz. Bunu ayda 1-2 gün ek izin gibi yada ofisten erken çıkmak için kullanabiliyoruz.
  • Northern Mariner  (14.07.21 08:39:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.