[]

Bisiklet bakımı ne kadar masraf çıkarır?

Geçen yazdan beri kullanmadığım bisikletimin frenleri bozulmuş. Gidonu sola çevirdiğimde bisiklet duruyor. Geri geri giderken pabuçlar ötüyor, sağ freni sıkamıyorum içine plaj kumu girmiş, bir şeyler olmuş. Fren sistemi kısmen veya tamamen değişecek sanırım.

Tek vites olduğu için o aksamda sorun gözkmüyor ama temizlenip yağlanmasını isteyeceğim.

Ayrıca lastiklerin havası gibi genel bakım işleri yapılacak.

Toplamda ne kadar masraf çıkar acaba?

Not: yazlık bir yerde tamir edilecek.

 
80-100


  • grimavi  (13.07.21 21:55:36) 
Gidonu ters tarafa 1 tur cevir duzelecektir, koyarken donmustur.

50-100
  • divit  (13.07.21 21:57:55) 
yazlık yerde ne kadar olur bilmiyorum ama benim bildiğim frenler bozulursa yeni fren seti alınır, bisikletçiye götürülür, o da 10-15 liraya kurulumunu yapardı. lastiklere hava basılması bedava(zaten adam işini hallederken o aleti alıp kendimiz basardık). yağlanmasın özel bir olayı yok, 5tl'lik yağ alıp, zinciri söküp, eski kalıntıları temizleyip, yağlayıp, zinciri yeniden takmak 5dk'nızı alır ama yine de bisikletçide yapacaksınız diye masrafa ekliyorum. yeni pabuçların kurulumunu yaparken pabuçların sorunu da çözüleceğinden toplam masraf, fren seti maliyeti + 15-50tl işçilik olur diye tahmin ediyorum. ayrıca bisikletçi kazık değilse pompa da alın bence, çok sık lazım oluyor.


  • bluntaf  (14.07.21 01:40:01) 
125 istedi. Yanımda 105 vardı, geri kalanını yarın getiririm dedim.
Pek güvenilir bir tipe benzemiyordu. Pompa var bende, tek vites olduğu için 8 yıldır ben yapıyordum temizlik - yağlama - hava bakımını.

Fren setini değiştirmiş. Bu kadar tutması normal mi bilemedim. Kuşadası tarafında esnaf inanılmaz kazıktır normalde, pek de şaşırmadım aslında.
  • hadi ya la  (14.07.21 11:35:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.