[]

Tepsi böreği yapanlara soru

Arkadaşlar merhaba, Tepsi böreği yapıcam da bu bu yufkaları dizip sosu ve içini hazırlayıp pişmeye hazır hale getirdikten sonra dolaba atsam 15 saat sonra çıkarıp direkt fırına atıp pişirsem sorun olur mu ?

Ayrıca börek(peynirli) yanına güzel gidecek tavsiyeler de alınır :)


 
İçini hazırlayın, sarın, üstüne bir şey sürmeden paketleyip koyun buzdolabına. Üzerine ne sürecekseniz fırına vermeden hemen önce sürün. Islak paketlerseniz yufka yumuşar, katları birbirine yapışır, çıtır çıtır kat kat olmaz böreğiniz.

Edit: Ha sarmadan tepsiye yayacaksınız. Yine aynı şey, üzerini ıslatmadan koyun dolaba.
  • kobuzchu kiz  (13.07.21 18:43:42 ~ 18:47:11) 
@kobuzchu peki içine de sürüyoruz ya sostan o sıkıntı oluşturmayacak mı beklerken içinde, sonuçta sadece üstüne sürmüyoruz onu ara katlara da sürüyoruz yanlış mı düşünüyorum, bir şey olmazsa dediğinz gibi yapayım

bide fırına vermeden önce içine soda dökmek mantıklı olur mu dolaptan çıkardıktan sonra :D
  • jorah the andal  (13.07.21 18:51:24) 
Sodayı geceden dökün, ertesi gün pişirin. Sodayı emeceği için yufka böyle su böreğimsi bir şey oluyor. Canım istedi :(


  • irene  (13.07.21 18:53:25) 
Ara katlarda sıvıyı peynir de emeceği için çok sorun olmaz diye tahmin ediyorum. Ben (patatesli) börek yaptığımda içine dolu dolu sos sürmüyorum, iç dolgusuyla sarıp buzdolabına (ya da buzluğa) koyuyorum. Sorun olmuyor.

Sodayı hiç bilmiyorum, hiç denemedim.
  • kobuzchu kiz  (13.07.21 19:01:16) 
ben tepsi böreği yaparken o süt-yumurta-tereyağlı sosu her katın arasına ince bir şekilde sürer, kalanı da üstünden dökerim, hem içine, hem altına altına falan iner.
o zaman çıtır çıtır oluyor.

bence de buzdolabında bekletmek böreği yumuşatıyor, o çıtırlık olmuyor.
  • blatta hiberna  (13.07.21 19:10:49 ~ 19:11:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.