[]

Mersin vs Samsun

İki şehirden birinde sonsuza kadar yaşayacaksınız? Hangisini seçerdiniz, neden?

Not: şu anda yaşadığınız şehri de yazarsanız daha anlamlı veriler elde edebilirim.


 
Mersin güzeldir. Samsun sıkıntılı bir yer. Yobaz


  • dekart  (13.07.21 00:31:31) 
ikisine de gitmedim ama mersin diyorum. gecen arkadasim marvel tree hotele gitmisti denizi cok tatli
akdeniz<3

samsun da dogasi guzel bir yer amaa karadeniz no way</3
  • ala09  (13.07.21 00:33:59) 
Mersin'i seçerdim. Çünkü Mersin Samsun'a göre daha modern ve açıkgörüşlü insanların yaşadığı bir yer. Bir de Akdeniz insanının sıcakkanlılığı var. Samsun yobaz +1. Ankara'da yaşıyorum bu arada.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (13.07.21 00:35:07 ~ 00:36:12) 
Askerliğimi Samsun'da yaptım. Çok sevdim. İzmit'te yaşıyorum. Samsun'u tercih ederim. Mersin'e gitmedim. Oralar bana çok ters kalıyor. Seçme nedenim yeşil olması. Deniz olması. Merkezinin güzel, modern olması.


  • dissendium  (13.07.21 00:52:42) 
samsun +1.
mersin'de değişik kültüre sahip çok insan var. ben uyum sağlayamazdım gibi.

  • pccopath  (13.07.21 01:28:08) 
Hocam ikiside üstü bıyık altı sakal tarzı bi seçenek olmuş,

Mersin çok kozmopolit bi şehir ama kekolarla muhattap olunmayacak bi semtinde yaşanacaksa Mersin kesinlikle, en azından coğrafyasından dolayı Mersin, karadenizde yaşamak istemem
  • paramolacak  (13.07.21 07:59:17) 
Mersin'in kızları daha güzel. Kötü yanı cok karışık sehir. Bir de bütün iç Anadolu oraya geliyor deniz vs. yakın diye.

Ek olarak Mersin hayatında gördüğüm en nemli sıcak yer Adana ile beraber. Antalya falan hikaye.
  • westblack  (13.07.21 08:31:34) 
samsun yobaz falan degil ya, merkezden bahsediyorum bu arada. gayet de guzel yer. ama cok sikintili tip var; insanin tabiri caizse biraz "rahatsiz". ama mersin kadar kozmopolit degil. bence burda en onemli etken iklim olurdu.


  • bay b  (13.07.21 08:48:00) 
tabii ki samsun, samsun mersin'e 1000 basar.
anamurda yazlik var. mersin'i azcok biliyorum, samsun'da da calistim sayilir 2 sene boyunca gitgel yaptim mal almaya satmaya samsun turkiye'nin yasanacak 5 ilinden birisidir. samsun canakkale eskisehir buralar hic fena degil.

  • turbo sadık  (13.07.21 08:55:49) 
ikisinin de insanı birbirinden beter. iki uçlu değnek misali. naşka hiç mi seçenek yok.

not: çok mersinli tanıyan karadenizliyim
  • Hallegadola  (13.07.21 09:51:58) 
mersin. hemen yanında yıllardır yaşıyorum. akdeniz iklimi ve sıcak olması samsun'a kıyasla öne çıkarıyor. son zamanlarda fazla göç aldı ve şehrin demografisi bozuldu biraz ancak uygun semtlerde oturarak bu problem olmaktan çıkabilir.

mersin'in sol tarafında antalya, sağında adana var. bu bile başlı başına samsun'a kıyasla öne çıkarıyor. adana'nın hemen sağında ise antakya. antalya'nın solunda muğla. mükemmel bir coğrafya değil mi?

samsun, karadeniz'in en kalabalık ve kozmopolit şehri olmasında karşın yine de akdeniz'in o rahatlığını sağlayamayacak ve daha kapalı görüşe sahip insanlarla karşılacağım gibi hissettiriyor.
  • xaloc  (13.07.21 09:54:07) 
doğma büyüme istanbullu olduğum için mersin.


  • candide  (13.07.21 10:11:54) 
ikisine de gittim. hatta mersin'de askerlik yaptım. ikisi de bombok şehirler. insanları kötü. yine de kötünün iyisi olarak mersin'i seçerim. karadeniz yobazlığı bambaşka bir şey.

ps: istanbulluyum.
  • sir gawain  (13.07.21 12:03:58) 
Samsun fena değildir. Büyük şehir. Deniz kenarı olması ona bi sahil kenti havası vermiyor. Kozmopolit değil. bazı uzak ilçeleri mafyatik özellikleriyle öne çıkıyor. Merkezde öyle bir durum yok. Şehrin batı tarafı sahil şeridi gibi, yaşaması rahat. İstabula ankaraya vs mersine göre daha yakın.

Karadenizde eğitime verilen önem, sosyokültürel yapı falan akdenize göre daha iyi. Benim tanıdığım mersinli insanlar cidden çok varoş.

Samsunda okudum liseyi, Samsunlu çok fazla tanıdığım var. Ama es kaza bi yerde mersinli birine denk gelirsem farkediyorum çok varoş ve görmemiş tipler. Tabi bu denk gelmiş olabilir. Ama bana şöyle hissettiriyor: Zamanında türkiyede çok yetişmeyen tropik meyvelerden parayı bulup, eskorta, ucuz zevklere harcayan bir grup çiftçi gibiler :D


Ben samsun derdim. Şuan istanbulda yaşıyorum. Öncesinde ankara, samsun ve sinopta yaşadım. Samsunda hayat rahatlıkla geçer.
  • zimbirik  (13.07.21 14:00:55) 
mersine hiç gitmedim ama mersinli tanıdım. adana, hatay, antalya görmüş insanım. sıcaklık olarak yaşayamam. bi de o tarafın insanına daha önyargı var bende çok karışık bir bölge. samsunun ilkadım, atakum gibi kurtarılmış ilçelerinde yaşamayı tercih ederim. samsun'un kalbur üstü kesimi ile önceden muhatap olduğum için biliyorum. öyle bir çevrede yaşama imkanım olacak ise samsun derdim.


  • kestane gürgen palamut  (13.07.21 14:19:14 ~ 14:20:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.