[]

Ekonomik mutsuzluklar

İstanbulda 4. Yılım. Geçen sene fiyat bir tık uygun diye sevmediğim bir muhite çıktım. Yaşadığım yerden hiç memnun değilim, kiralara baktım buradan çıkıp sevdiğim düzgün bir yere geçmem imkansız olmuş. 2019 ortası gibi evler ucuzken kredi çekip ev alacaktım, çevremi dinleyip almadım ve ev fiyatları ve kredilere bakınca o da imkansız olmuş.

Yaş 27. Genel itibarıyla hayattan acayip soğudum. İşe başladığımda daha az kazanıyordum ama para falan biriktirebiliyordum. Şimdi bi markete, restorana gidince ödediğim paralar canımı sıkıyor resmen. Daha iyi maaşı hak ettiğimi düşünmeme rağmen daha iyi bir iş de bulamadım henüz, belki de hak etmiyorumdur bilmiyorum.

Düzelecek mi bu olaylar ne dersiniz?

 
o kadar haklısın ki soğumakta. yaşıtız ve pozitif düşünemiyorum ben de.


  • ala09  (12.07.21 22:26:04) 
Hak etme meselesi degil ya herkes komik paralara calisiyor. Ulke daha kotuye gitmede bile yeter ama ondan bile umidim yok


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.07.21 22:28:23) 
Her şey gittikçe kara deliğe doğru kayıp gidiyor. Ne istesek geç kaldığımız gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Düzelir mi bilmiyorum ama duzelse de bir şeyler değişir mi hayatımızda emin değilim.


  • olaylar olaylar  (12.07.21 22:36:34) 
Düzelmez. Bu çukurdan çıkmak yıllar alacak, biz görür müyüz bilmem. 28 yaşındayım ben de. Sıfıra sıfır çalışıp duruyorum. Sadece boğaza gidiyor. 4500-5000 arası kazanıyorum. Ne tatile gidebiliyorum ne de teknolojik bir malzeme alabiliyorum laptop, PS gibi. Ömrümüzün belki de en güzel diye nitelendirebileceğimiz yaşları ekonomik sıkıntı ile geçiyor. Önceden ayda 3-4 defa dışarıda yerdik. Simdi öyle yapınca ayın sonu gelmiyor. Aman bizi bu hale düşürenler doysun da ben tatil yapmasam, çeyrek porsiyona düşsem de olur :)


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (12.07.21 22:56:48 ~ 22:58:58) 
düzelmez. her yer üniversite. biz de geçen isyan ettik senelerce okuduk doktora da yaptık belirli bir kitle maaş alıyor sadece diye :)

hem gelir pastası küçük hem adaletsiz. çok ciddi krizlere gebe bu açıdan ekonomi.
  • passion rules the game  (12.07.21 23:32:11) 
Düzelmeyecek. Enflasyon bu denli yüksekken, türk lirası bu kadar değersizken imkanı yok düzelemeyiz. Ekonominin düzelmesi ve bize yansıması için 10 yıla ihtiyaç var en az. 10 yıl sonraya kim öle kim kala, 40’ı devirmiş oluyorum gençlik bittikten sonra kime ne fayda.


  • adwokat  (13.07.21 00:26:37) 
Açılın baby boomer geldi (böyle mi yazılıyordu?) şaka şaka o kadar ysşlı değilim ama çocukluktan itibaren neler gördük neler.

Umutsuz olmayın, neden düzelmesin?
5 nisan kararları olmuştu, ülkede devalüasyon yapıldı, ekonomi çakıldı ve şu an bile memur, işçi, emeklinin sofrasındaki ekmeğin bir payı o zamanlardan. Neden mi? Çünkü peşinden gelen hükümet ekonomiyi düzlüğe çıkarttığı gibi işçiye, memura, emekliye yüksek zam yaptı, esnafın da yüzü güldü. Gerçi bu sevinç de çok sürmedi 28 şubat darbesiyle ülke ekonomisi yine battı. Ama her batışın bir çıkışı oluyor. Konumuz bu.

Sonra anayasa kitapçığı krizi oldu, ekonomi yine battı, ülke gitti denildi, bir çok olumsuz şeyler oldu ancak sonra yine düzlüğü çıkıldı. Bu memleket hep böyle bata çıka gidiyor. Evet, stabil bir ekonomi yok, alın gücü gelişmiş ülkelerle kıyaslanama. Refah düzeyi düşük ama hep de en kötüde devam etmiyor. O yüzden morali bozmamak, umudu kaybetmemek lazım.

Ayrıca 70’lik dede gibi söyleyeceğim ama eskiye nazaran emin olun şu anki yaşantı çok daha kolay. Bunun sebebi hükümet değil, gelişim ve teknoloji. Kredi kartı ve banka kredileri ile cebinde para olmasa bile alışveriş yapılıyor, taksitlendiriliyor. Seksenlerde aileleriniz bu imkana sahip değildi fakat çocuklarını büyütebildiler. Enseyi karartmadan, yapamadıklarına, eksilere değil, yapabildiklerine, artılara odaklanmak lazım.

Ayrıca ev alma konusunda ev almayıncıları takmamak lazım. Ev ihtiyaçtır, zarar da edilse alınması lazım, kimse de en sonunda ev aldım çok zarar ettim demez, iyi ki almışım der. İmkan olduğu zaman mutlaka değerlendirilmeli.
  • epitaf  (13.07.21 00:50:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.