[]

Hepsiburada- Kötü Niyetli Satıcı

Acelem olduğu bir zamanda çok da incelemeden Hepsiburada'daki bir satıcıdan B-good'un "Anti-viral" özellikli maskelerinden sipariş ettim. 4'lü satılıyordu, öyle de aldım.

Kargo ulaşınca farkettim ki eski tip maskeyi olduğu gibi kakalamışlar. Emin olabilmek için kutunun birinin jelatinini söküp açmak durumunda kaldım. Satıcıya da ürüne de 1 yıldız verdim gelen ankette. Ürünü de 3 açılmamış kutu olarak iade ettim.

Satıcıya da meramımı not olarak düzgünce anlattım.
Satıcı iade edilen günü onaylamak için günlerce bekletti.
Bugün de öğreniyorum ki iade talebini reddetmiş. Gerekçe olarak da ürünün satışa uygun olmadığını belirtmiş. Çağrı merkezini arayarak öğreniyorum ki ürün 4'lü satılıyor, 3 kutuyu satamam buyurmaktaymış.

Sizce ben haksız mıyım? Atladığım bir nokta mı var? Pekala 4 kutu ücreti olan 164 tl yerine 3 kutu maskenin bedeli olan 123 tl'yi yatırıp maskeleri tek kutu olarak satabilirdi. Hem ürünle ilgili yanlış bilgilendirme yaptı, üstüne farklı ürün gönderdi bir de benim tek yıldızlı yorumumu görüp işine gelmediği için iadeyi reddetti gibi algılıyorum.

Ne yapılır bu durumda?
Şikayet kaydı da açtırdım ama işe yarayacağına dair umudum yok.

Teşekkürler yanıtlar için.

 
ürünü yanlış gönderdiği için o hatalı ama bunu kanıtlayamıyorsunuz


  • ala09  (12.07.21 22:12:31) 
4 lü paket olarak aldığınız için o şekilde iade etmeliydiniz, açmadan. Bu haliyle size urunun 4 te 3 lük bedeli verilmez. Açmadan komple iade etseydiniz haklıydınız, şu haliyle haksız duruma düşmüşsünüz.


  • vampir akrep  (12.07.21 22:13:02) 
Ürünün açıklamadaki gibi olduğu için iade talep ettiğinizi yoksa hakem heyetine başvuracağınızı söyleyin. Caz yapıyorsa hakem heyetine verin.


  • baal  (12.07.21 22:22:04) 
Satıcı yanlış bilgi vermiş ama yahu iade edeceğinizi bile bile kutuyu açıp 3 kutu yollamak da bana mantıksız geldi. Daha önce hiç mi internetten alışveriş yapmadınız? Geldiği gibi iade etmeniz gerekiyordu.


  • ruhen hastayim ben  (12.07.21 22:34:19) 
cevap verenler mantığına göre konuşuyor.

tüketici kanununa göre haklısınız. hakem heyetiyle alırsınız eğer maske kullanılmamışsa, aslında hijyenle ilgili olmasa da kullansanız da iade edilebilir.

tüketici kanununa göre uzaktan satışları 14 gün içinde sebep göstermeden reddedebilirsiniz.
  • fistikthecat  (13.07.21 00:03:23) 
Yanıtlar için teşekkürler. Hepsiburada sorunu çözdü.


  • dreamnesiac  (14.07.21 11:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.