[]

Acaba delta varyantı mı var bende?

Dün covid testim pozitif çıktı ve evdeyim. Sabah favimol getirdiler ve hala kullanmadım. Boğazımda 10 bıçak darbesi var gibi hissediyorum. Bunun dışında pek sıkıntım yok gibi.

Asıl sormak iatediğim soru ise şu; acaba delata varyantı falan mı var bende? Haberlerde verilen tüm belirtiler var bende. Daha da korkunç olanı bu delta varyantı işitme kaybı yapıyormuş. Benim zaten tek kulağım işitiyor, diğeri tamemen kayıp. Acaba hemen kalkıp kulak için doktora mı gitsem? Boğaz ile kulağın birleştiği yerde fena ağrı var sabah tel ile sordum ama kas ağrısıdır o dedi. Çok korkuyorum işiten kulağıma zarar verecek diye :(((


 
delta varyantı olup olmadığını ne yazık ki bilemezsin. bunun testini yapan çok az merkez var ülkede, onu da bakanlık isterse yapıyolar.

sana tavsiyem şu b+c+d vitamin takviyeleri al. kendini iyi takip et. gece titreme nöbeti, ateş vs olursa çok fazla, direkt tam teşekküllü bi hastaneye acile git. bunlar hoş belirtiler değil. çok beklersen ciğerlerde tutulum yapıp sitokin fırtınası olma riski var. ayrıca sabah getirdikleri ilacı da niye kullanmadın onu anlamadım.
  • rentts  (12.07.21 20:35:15) 
İlacı herkes yerden yere vuruyor çözemedim ama yarın almaya başlıcam yapacak bir şey yok. Gece uyandığımda abartılı terleme var ve yine boğaz ağrısı, başak pek bi sıkıntı yok


  • bi anlatabilsem dunya degisir valla bak  (12.07.21 20:47:06) 
Asi olmus muydun olduysan hangisiydi.
Meraktan soruyorum

  • divit  (12.07.21 20:48:57) 
favimol dediğin şey favipiravir. sen herkesin lafına ne bakıyosun ağzı olan konuşuyor. bi an önce ilacını içmeye başla.


  • rentts  (12.07.21 20:57:17) 
Mutlaka o ilacı kullan. Kafana göre ilaç içmemek ne demek?! O ilaç doğrudan corona ilacı değil ama onun faydası olduğu için kullanımda şu anda. Dersen ki “ben risk almaya hazırım, kullanmayacağım bu ilacı” o zaman ağlayıp sızlanmak yok..


  • silah taciri  (12.07.21 21:52:02) 
Kafanıza göre söylenen ilacı içmeyip bir de zarar gelecek diye bu denli korkmanız ilginçmiş gerçekten.


  • vestasy  (12.07.21 21:56:00) 
tam aşılıysan cok kafaya takma. bahsettigin sey faranjit gibi bir sey, bende kronik var. oyle bir oluyor ki yutkunamiyorsun yemek yiyemiyorsun falan. bicak saplaniyor gibi, her yutkundugunda parca parca jilet geciyor gibi bogazdan, kulaklardan vs. covid olmana gerek yok bunun olmasi icin yani.

cigerlerine inmediyse oksijen seviyen dusmediyse falan toparlarsin dayanacaksin biraz. oksijen seviyen icin parmaga takilan oksimetrelerden al bir tane eczanede falan da vardir bulunsun, cok dusuk olursa o zaman cigerlerle ilgili bir sey olabilir hastaneye gitmek gerekir. gecmis olsun.
  • robokot  (12.07.21 22:39:19 ~ 22:42:39) 
Biontech ilk doz aşımı olmuştum. Normalde ikinci dozum yarın ama yalan oldu. Oksijen ile ilgili sıkıntı yok gibi. Tek dersim bu boğaz ve bir şekilde kulağımı etkileme olasılığı. Birazdan başlayacağım ilacı almaya, yapacak bir şey yok. Ne olur ne olmaz zaten tek kulakta sıkıntı var


  • bi anlatabilsem dunya degisir valla bak  (12.07.21 22:45:21) 
Covid pozitifken tabi ki doktora gidemezsiniz. Evde izole olmaniz gerekiyor.


  • kuehles blondes  (12.07.21 23:51:13) 
Boğaz ağrısı dılında bi problem yok gibi. İlaçlar biraz uyku ve halsizlik yaptı. Boğazda özellikle sol tarafta kulakla birleşme noktasında sanki cam kırıkları var. En ufak bir şeyi yutunca neredeyse gözlerim yaşarıyor. Bugün dışarıdan sprey aldırdım onu sıkıyorum. Benim korkum hala kulağım. İnsallah kulağıma zarar vermez.


  • bi anlatabilsem dunya degisir valla bak  (14.07.21 21:19:03) 
Bu arada ben evden ayrılmadan kbb uzmanı ile nasıl görüşebilirim?


  • bi anlatabilsem dunya degisir valla bak  (14.07.21 21:44:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.