[]

Borsa İstanbul Düzelir mi?

al-sat yapmıyorum, geçen aylarda aldıklarımı tutuyorum.
elimdeki hisselerin büyük kısmı zararda, zaman maliyetini kaymadan totalde yüzde 20 kadar zararım var. hisse senedi varlığım ufak, çok üzülmüyorum zarardayım diye.

hisselerimin çoğunluğu enerji sektöründe, büyük firmalar.
bi kaç sene boyunca lazım olmayacak bunlar. biraz yükselirse satıp çıkayım mı temelli yoksa zaten "acelem ve ihtiyacım yok, bekleyim nolacak" mı diyeyim? ben beklemeyi düşünüyorum. Önümüzdeki aylarda ufak bi heyecan gelir mi yeşile doğru? Tahminleriniz nedir?

 
paraya ihtiyacın yoksa beklemelisin. ben kendi adıma böyle düşünüyorum. öyle yüksek miktarlarda yatırım yapan biri değilim. ben de birkaç enerji firmasına elime para geçtikçe yatırım yapıyorum. mesela maaş günü faturaları yatırıp borçları krediler kapatıp elimde kalan paradan 200 300 liralık hisseler alıp unutuyorum. şuan 10bin tl civarında bir kumbaram olmuş. totalde ben de zarardayım ama uzun vadeli yatırımlar olarak düşündüğüm için birkaç sene bekleyeceğim. dolar maksimum seviyede. dolar düştükçe borsa da düzelecektir diye düşünüyorum.

yatırım tavsiyesi değildir yazanlara da ayar oluyorum. benim görüşlerim bu yöndedir. okuyanlar için uygunsa yatırımlarını bu yönde yaparlar, uygun değilse yapmazlar.
  • burty  (12.07.21 18:42:11 ~ 18:43:42) 
Dolarin sert yukselislerinden sonra genelde hep ralliler olmus gecmiste. Ben bekliyorum, zararda olmayan yok. Satmak cozum degil.


  • uyku semesi  (12.07.21 21:20:33) 
bist zaten ekim 2020 şubat 2021 arası güzel rallilemişti. Şimdi o rallinin düzeltmesi yaşanıyor bir nevi. tavsiye olmamakla birlikte sonbaharda yine gaza basarız diyorum.


  • pamplona  (12.07.21 23:05:15) 
belli ki herkes aynı durumda. kendi zararımı paylaşsam belki moralin düzelir. satarak zararımı realize etmek istemiyorum zaten ihtiyaç duymayacağım para senelerce borsada kalabilir. bunu göze alarak girdim ve soğukkanlılıkla bekliyorum. o paraya uzun müddet ihtiyaç duymayacaksan ne gereği var satmanın, nasıl olsa bir gün yükselecek, bu böyle gitmeyecek.


  • yassayf  (13.07.21 00:27:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.