[]

Araç Fren Balatasının 70.000 km'den fazla gitmesi

Arkadaşlar bu fren balataları ne kadar süre gidiyor ?

Annemin ve babamın arabasında sürekli bu balataların değişimi yapılıyor. Fakat benim arabamda 70.000 km olmasına rağmen hala bir değişim yapılmadı.

En son bakımda sordum balata değişim zamanı gelmedi mi kontrol edin diye, bana balatalar bir bu kadar daha gider dediler.

Ayrıca debriyaj seti falan da değişmedi ve ben bu arabayı yokuşluk yerlerde de sık sık kullandım. Debriyaj kullanımında bir değişiklik yok hala yukarıda kavrıyor ve pedal yumuşacık. Debriyaj balatası ne kadar sürede değişiyor acaba?

Bayramda uzun yola çıkacağım yolda kalmaktan korkuyorum.

 
Debriyaj balatası kullanıma bağlı 100-120-150bin gibi biter. Ben eski arabamda az yoğun trafik ve uzun yol ile 130bin civarı değiştirmiştim. Düz yolda giderken ani gaz yap. Eğer devir yükseliyor ama araba hızlanmıyorsa bitme sinyalidir.


  • 1917  (12.07.21 16:28:34) 
10 bin giden de var, 70-80 giden de var. Aracın fabrika çıkış balataları daha uzun gidiyor; benim 70 binde değişmişti fabrika çıkış balatalar. Aynı şey akü için de geçerli; aracın fabrika çıkış aküsü 6-7 yıl gitmişti benim, sonra aynı marka-model aldığım akü 3 yılda bitti.

Debriyaj seti de 80-100 arası değişir. Ağır bakım diye geçiyor bazı işlemler. Yetkili servis bunları değiştirmiyorsa korkacak bir şey yok. Çünkü yetkili servisler normalden öncesinde her türlü bu değişimleri yapıp müşteriyi öperler.
  • Abdurrahman  (12.07.21 16:30:28 ~ 16:31:29) 
freni gözle kontrol ediyor ustalar
frenaj kalitesinde de anlayabilirsin
e5 apaçileri gibi kullanmayınca çok uzun km'ler gider

debriyajı, yokuşlarda kalkarken araba çok zorlanıyorsa vakti gelmiş demektir

bunlar yolda bırakmaz
  • bir soru sorcam  (12.07.21 16:33:42) 
Cevaplar için teşekkür ederim. Pandemiden dolayı neredeyse 2 yıldır bakıma götürmüyordum, bir bakım atlamıştım. Son bakımda bujileri değişti, arabanın gidişi eskisinden de iyi oldu. Hala ilk günkü gibi çalışıyor.

Yokuşta kalkma konusunda her zaman nazlı bir arabaydı, devrini alması gerekiyor, ona da alıştım, debriyajı kaldırıp gaza dokundurup, debriyajı bırakıp aniden gaz verip devri yükseltmek gerekiyor. Yanlış bir şey yapmıyorum ki balatalarda da bir sıkıntı yok.
  • denizgonen  (12.07.21 17:05:58) 
Ailenin araba otomatik vitesli mi? Otomatikte fren balatası daha çabuk yer.


  • boray eris  (12.07.21 17:56:29) 
benim en az gitme rekorum 45,000, en cok gitme rekorum 110,000
araca, kullanim sekline ve balatanin kalitesine gore degisir..

  • cooperr  (12.07.21 18:14:08) 
Manuelde fren balatasi zor bitiyor, ben hic bitiremeden sattim hep.
otomatikse 10binde bile bitirirsin.

  • divit  (12.07.21 20:52:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.