[]

askeriyeye gönderilen zarflar?

hepimiz biliyoruz açıp okunduktan/kontrol edildikten sonra askere teslim ediliyor. peki zarfın içinde ufak bir şeyler de gönderirsek? misal küçük anahtarlık, efendime söyliyim bileklik, fotoğraf falan, bunlar da teslim edilir mi? yoksa kayıp mı ederler? sağ salim ulaşır mı sahibine?

hmm bir de bonus soru: mecidiyeköyden postalanan zarfın tuzla piyade okulundaki askere perşembe günü ulaşması için (okunduktan sonraki teslim edilme süresini de hesaba katarak) o zarfı ne zaman postalamalıyız?

posta ve barış güvercinleri sizinle olsun..

 
fotograf normalde izin verilmiyor ama biraz da gonderecegin kisinin oradaki postalari alan askerle muhabbetine bakar.

normalde alicinin oldugu birlikteki bir astsubay acip bakiyor bunlara eger buyuk bir askeri birlik ise postanesi vs olan, bazisi hic okumuyor sadece acip resim var mi diye kontrol edip teslim ediyor mektuplari dagitilmak uzere.

teslim konusu da muallak aslinda biraz, tuzla tahminim buyuktur o yuzden orada gonderecegin kisinin oldugu birlikteki gorevli asker kac gunde bir kontrol ediyorsa o birlige gelen postalari ona bakar, komutanda da en fazla 1 gun durur eger birlikteyse kontrol eden komutan.

dedigim gibi gonderecegin sahsin bu mektuplari alan asker ile muhabbeti varsa rica ederek hergun de kontrol ettirebilir mektubu var mi yok mu diye. ama surpriz olsun diyorsan o konuda zamanlama bence zor:) yine de benim tahminim 2 gun once birlige ulasirsa ancak eline gecer askerin yonunde.
  • 2pac  (30.05.10 22:39:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.