[]

Hangi Araç ?

iki araç arasında kaldım gençler.

Skoda Fabia 1.2 tsi dsg style - 2016 - 50 bin km

Toyota Yaris 1.33 Style Skypack - 2015 - 52 bin km

her iki araç da kazasız boyasız.

 
Ben kesinlikle Yaris'i tercih ederdim.


  • Tutkun  (12.07.21 13:25:56) 
önce eksiler: dsg 2014 sonrası sıkıntı verebilir. yaris sürüş zevki ve konforu düşüktür. fabia zor satılır.
artılar: yaris sanayi yüzü göstermez,kolay satılır. fabia daha performanslıdır. daha güvenlidir.

  • mikahakkinen  (12.07.21 13:35:00) 
evimizde 2012 skoda yeti ve 2009 hyundai i20 var. skodadan inip hyundaiye binince kalite farkını net farkediyorum. fabia ile yaris arasında da benzer bir fark vardır diye düşünüyorum. ben olsam fabia seçerdim.


  • bigcaptain  (12.07.21 13:44:12) 
2015 fabia sahibiyim. 43500 km’deyim. 8000 km’de almıştım. Gerek sürüşten, gerekse verdiği güvenden çok memnunum.
Yakın zamanda ise abim corolla hybrid aldı. Sınıf olarak farklı olsa bile, sürüş tarzı olarak aynı hissiyatı verebilir diye düşünüyorum. Abime; “sen emekli araba almışsın” dedim. Yani sürüş dinamiklerine bakarak bu farklı anlayabiliyorsunuz. Birini arkadan dürtmek gerekiyor, diğerini ise tutmaya çalışıyorsunuz :)

  • hede hodo  (12.07.21 13:47:31) 
İkisi de iyi araçlar tam fiyatının hakkını verirler.

Sadece Fabia'nın dsg'den yana sıkıntı yaşatma ihtimali var. Yaris o anlamda daha az sorun çıkartacak bir araç tabii iyi bakıldıysa, servisi, yağı suyu eksik edilmediyse.

Donanım ve konfor olarak ikisi de yakındır birbirine sonuçta b sınıfı küçük araçlar. Her türlü kasisten geçerken b sınıfı araçta olduğunuzu hatırlarsınız.

Fiyatları yakınsa ben Yaris'i seçerdim.

performans konusunda ikisi de birbirine yakındır. Sonuçta bunlar b sınıfı araçlar. Şöyle hızlanayım böyle kaçayım diye bir beklentiniz yoktur diye tahmin ediyorum.

Bu sınıfta bir aracın sunabileceği konfor ve donanım aşağı yukarı bellidir. O yüzden bunlara takılmaktan ziyade, dayanıklılık önemli kriterim olurdu.

Ha şöyle bir şey var, iki aracın da içinde yolculuk ettim. Yaris nasıl oluyor bilmiyorum ama sanıyorum motor yerleşimiyle alakalı, bir şekilde daha geniş ve ferah hissettiriyor içine oturunca. Özellikle arkada şaft tüneli falan da yok bunlarda o da arkayı daha ferah yapıyor.

performans olarak iki araç yakın demiştim ama tabii ki tsi motor turbo beslemeli olduğu için, belli alanlarda ufak farklılıklar gösterecektir. Tabii şu da var, o turbo beslemenin de motor ömrünü aşırı kısalttığına ve sorun çıkarttığına dair çok kullanıcı yorumu var.

Yaris atmosferik yanılmıyorsam, haliyle daha sakin bir sürüş karakteristiği isteyecektir. Ama motorun sorun çıkarma ihtimali de azalacaktır (bakın yok demiyorum, aracın kronik bir sorunu vardır kötü bakılmıştır vs:)

Özetle ihtiyaçlarınızı ve önceliklerinizi iyi düşünün.
  • anten  (12.07.21 14:10:00 ~ 14:21:32) 
tercihimi fabia'dan yana kullandım. yardımcı olan herkese teşekkürler.


  • delidir yakalayin  (14.07.21 13:29:07) 
yaris atmosferik motor gitmiyor. delirtir adamı. iyiki fabia da karar kılmışsınız.


  • xrated  (14.07.21 14:01:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.