[]

fonlar ile ilgili birtakım sorularım

selamlar arkadaşlar,

para piyasası fonlarına girdim diyelim sattığımda para ne zaman hesaba geçiyor?

tefas'ın sitesinde bazı fonlara bakıyorum işlem görmüyor diyor. bunlar nedir? işlem görmüyorsa niye sitede gösteriyorlar ?

alım emrini bir fona girerken saat kaçta vermeliyim en erken şekilde emrin gerçekleşmesi için?

bir fonu satarken paranın ne zaman hesaba geçeceği bilgisini fon özelinde nereden görebilirim?

cevaplarınızı bekleyeceğim. çok teşekkürler.

 
merhaba, benim aldığım fonlar t+2 hepsi öyle mi emin değilim sanırım iki gün sonra geçiyor uzun vadeli aldığım için çok dikkat etmedim.

işlem görmüyor dediği fonlar tahminen özel fonlardır katılımcıları özeldir herkes alamaz.

bence bir aracı kurumla görüşün çok daha net cevaplar alırsınız.
  • soft  (11.07.21 21:58:45) 
Fon bilgilerinde ne zaman hesabina gececegi yazar. Normalde 2 gun, nasdaq tarzi yabanci piyasalara yatirim yapan bir fonsa 3-4 is gunu. Para piyasasi bir istisna, para hemen hesabina gecer. (Hep mesai saatleri icinde islem yaptim gerci.)


  • hayley williams ile evlenecek genc  (11.07.21 22:32:22) 
Genelde 2 ya da 3 günde geçer. Ancak fiba Bank para piyasası Fonu 13.30'a kadar emir verirseniz aynı gün hesaba geçiyor.


  • ovungec zeus  (12.07.21 00:59:06) 
1-tefas'ta islem gormuyor, bankalar ya da fon sirketleri alip satabiliyor sadece ya da serbest fondur ve nitelikli yatirimci olman gerekir.
2-13:30'a kadar verirsen ertesi gun ogleden sonra 2 gibi hesabina gecer, eger ki valor 2 gun degilse. Tacirlerin bazi fonlari 13:00'e kadar. Bir de kendin bankandan aldigin para piyasasi fonunu her an alip satabilirsin, diger bankalar da ayni gun valorle islem gorur ama hesaba dusmesi zaman alir.

3- tefas'taki fonun sayfasinda satis valorunde gorebilirsin, o tarih yine 13:30'a kadar verilen emirler icindir. 13:30'dan sonra verirsen ordaki rakama bir gun daha ekle. ayrica yabanci fonlarda amerika piyasasi tatil vs varsa bu sure uzayabilir ona da ayrica dikkat etmek lazim.
  • bay b  (12.07.21 13:16:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.