[]

Amazon TR vs Hepsiburada

Epeydir sadece Amazon'dan alışveriş yapıyorum çünki biliyorum ki hiçbir haksızlığa uğramayacağım.

Mesela en son, 2 ay kullandıktan sonra pedleri yırtılan Philips marka kulaklığı iade etmek istediğimde yetkili servis durumu kullanıcı hatası olarak değerlendirerek talebimi kabul etmedi. Amazon ise bu ürüne 2 yıl garanti verdiğini belirterek ve servis formu dahil hiçbir şey talep etmeyerek birkaç gün içinde para iadesi yaptı. (Bu arada bu aynı ürünü 3. iade edişim. Diğerlerinde başka sorunlar vardı.)

Başka hiçbir alıiveriş platformunun bunu yapacağını sanmam. Aynı durumu Hepsiburada ile yaşasaydım muhtemenlen şu an 1400 TL'lik yırtık pedli Philips kulaklık kullanıyor olurdum.

Siz ne düşünüyorsunuz?

 
Asla hepsiburada kullanmam. N11'den de genelde memnun kaldim ama amazon isterse daha pahali olsun. Kafamin rahat olmasi onemli.

Arkadasa daha gecenlerde bozuk urun gonderdiler. Bir ay sonra 15 bin lirasini geri alabildi.
  • howfaristhesky  (11.07.21 20:43:43) 
Amazon foreva,
Eğer gerçekten bütçem kısıtlı ve aradığım ürün daha uygunsa mecbur kaılırsam alıyorum hepsiburadadan.

Anneme telefon aldım geçtiğimiz aylarda amazondan, henüz telefon kargodayken iptal edip şak diye aldım paramı ( bu arada satıcı amazon olmamasına rağmen ) ben ücret iadesini aldıktan 1 hafta sonra telefonuda gönderdiler, ya diyorum alın telefonu adamlar mesaj atmıyor cevap vermiyor :D hem telefon hem para bende kaldı, geçen hafta kargoladım sormadılar bile kardeş bizim telefon nerde diye.
  • paramolacak  (11.07.21 20:54:36) 
Amazon un iyi niyeti suistimal edilecek bence, netflix in deneme kampanyası gibi, ölü seviciler sebebiyle


  • fistikthecat  (11.07.21 21:04:01) 
çok büyük fark yoksa pahalı da olsa amazon'dan alıyorum bu tip şeyleri. müşteri hizmetleri harika, gözün arkada kalmıyor.


  • soft  (11.07.21 22:02:50) 
Hb'de karsinda muhattap bulamazsin ki, iade surecine girmen icin.

Mobilya aliyorsun adam kargoyla ozur zarfi yolluyor.
Yarim desi kargo geliyor.

Geldigi anda iade surecin basliyor ama mobilya ortada yok, mektup gelmis.

Saticinin seninle iletisime gecmesi yasak ama wappdan falan yaziyor mektup atiyor.
Sikayet ediyorsun urun gelmedi zarf geldi diye.
Gram ilgilenme yok, sikayetini kapatiyorlar.

Hb'den urun alirken acayip tirsiyorum. Mecbur kalmadikca almamaya calisiyorum.

Amazonu da suistimal ettikleri bir gercek, cok urun olmadigi icin bir sey alamiyorum.

ikisinin ortasi n11 kullaniyorum :)
  • divit  (12.07.21 01:29:47) 
ustteki kulaklik gibi type-c'den 3.5mm jack donusturucu almistim, bir sure sonra temassizlik etmeye basladi iade suresi de dolmustu. boyle boyle dedim amazon garantili oldugu icin direk iade aldilar. hepsiburada'da bu diyalogu kuramazdim bile kaldi ki iade almak...


  • bay b  (12.07.21 12:48:05) 
trendyol bu konu da daha anlayışlı. amazon daha müşteri memnuniyetine önem veriyor. hb satıcıyı daha çok önemsiyor gibi. bir de hb efsaneler klübündekilere bazen anlayış gösteriyorlar.


  • mikahakkinen  (12.07.21 13:42:26) 
HB' de eğer satıcı kendisiyle gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. İadeler falan da kapıdan oluyor artık. Arkasında da duruyorlar.

Ama satıcı başka firmaysa orası biraz allah kerim.

Yine de geçenlerde motor yağı istemiştim, biraz akmış. Satıcı da başkaydı. O sizde kalsın biz hemen yenisi gönderiyoruz dediler. İki tane motor yağım oldu :D Bazen Amazonluk yapıyor HB beni şaşırtıyor.

Amazon'un müşteri memnuniyeti kesinlikle daha iyi. Fakat Amazon'un Türkiye piyasasına girmesi, diğer firmaların kendisini geliştirmesini sağladı hem müşteri memnuniyeti hem de kargo hızları olarak. Mesela trendyolda da hepsiburada da sabah sipariş verip akşamına elime gelmesi deneyimini yaşadım geçenlerde. Aynı günde olması büyük lüks.
  • ananiyimioguz  (12.07.21 14:35:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.