[]

2017 yılında alınan engelli raporumuz var

Selamlar.

1: bunun yenilemesini ne zaman yapmak gerekir. Şimdi mi biterken mi?

2: nasıl yapmak gerekir. Evet internette var ama tecrübesiyle yönlendirecek varsa da swnirim.

3: engel oranı %90 üzeri idi. Şu an sağlık durumu o günden daha iyi veya aynı değil. Durumu hızlandırmak için yapılabilecek bir şey var mı?

4: daha düşük bir engel oranı olma durumu olur mu sizce?

Teşekkürler.

 
1. Raporun bir geçerlilik tarihi olabilir. Süresiz de olabilir. Üzerinde yazar. E devletten bakabilirsiniz. Rahatsızlıklar azaldıysa veya arttıysa erkenden de başvurabilirsiniz, bittikten sonra da.

2. Nispeten daha az kalabalık bir hastanenin sağlık kurulu biriminden randevu alabilirsiniz. Geçen zaman zarfında engele yönelik ne kadar belge bilgi epikriz varsa götürmelisiniz. Ben Eskişehir şehir hastanesinden randevu alarak 2 günde halletmiştim.

3 ve 4: rahatsızlıklar azaldıysa, semptomlar yoksa evet, oranı düşürebilirler. Ama kurul mevcut rapor hangi birimlerden alındıysa yine o birimlere muayene ettirecektir. Öncekinden daha kolay ve hızlı bir yolu olmaz.
  • uuth  (11.07.21 17:48:49) 
1) geçerlilik tarihi vardır, veya süresiz de olabilir.

2) süresiz ise eğer bir şey yapmanıza gerek yok. Yenileme tarihi varsa eğer, o hafta içinde müracaat yapmanız iyi olur. Son gün gelmeden müracaatı yapın.

3) tekrardan muayene ederler bence. Düşer mi düşmez mi bilemem ama, araştırma hastanelerinden uzak durun, devlet hastaneleri daha iyi.

Benim yatalak ve alzaymir hastası babaanneme araştırma hastanesi yüzde 70 verirken, komşumuzun gayette yürüyebilen, hatta mahalleyi yürüyerek gezen, alzaymir olan babalarına devlet hastanesi yüzde 90 vermişti.

Kurul zaten saçmalık bence. Zaten nöroloji profesörü defalarca muayene etmiş, teşhisi koymuş, bu kadın alzaymir demiş, altına imzayı çakmış, kurula girdik hâlâ hastaya soru soruyorlar; adın ne, burası neresi falan. Ulan önünde resmi belge var, nöroloji profesörü teşhisi koymuş, ne hâlâ soru soruyon. Her gece evde askerler evimizi yıkacaklar diye ağlayıp nöbet tutan, koridora işeyen, evin içinde üzüm toplayan babaannemin de tam kurula girince aklı yerine gelmesin mi? Baktım bütün sorulara doğru cevaplar veriyor. Adam sordu burası neresi diye? Okuma yazma bilmeyen kadın, burası hem hastane hem de okul dedi. Dellendim içimden..
  • el conquerador  (11.07.21 20:01:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.