[]

eczaneden satın alınan ilacın iadesi

günaydın öncelikle,

dün akşamüstü annemden gelen bir mesajla babamın kullandığı bir ilacı aldım.

meğerse ilacı babam raporlu alıyormuş. yani bir lira bile ödemiyormuş.

ilacın fiyatı 250 lira.

fişi duruyor, satın aldığım eczaneye rastgele girdim.

yarın gidip iade etmek istesem iade alırlar mı ?

teşekkürler.

 
keyfine kalıyor biraz eczacının, net bir prosedürü yok. eczane sgk anlaşmalı ise raporlu olduğunu söyleyin ücreti geri alırsınız.


  • hadsafhada  (11.07.21 08:53:34) 
Ben balık yağını fişi ile iade etmiştim. Teoride almamaları için bir sorun yok ama eczaneye göre de değişebilir. Babamın da raporlu ilaçları var bir ara eczacı raporun süresi dolduğunda raporu yenileyip gelip öyle alsanız sizin için daha hesaplı olur, tarzı bir şey demişti. Yani bazen müşteri yanlısı da olabiliyorlar. Bence deneyin.


  • Amaranta ursula  (11.07.21 09:31:49) 
Raporlu kullandığı ilaç ise, ilacın kutusu ile beraber eczaneye gidin, kutunun üzerindeki karekod gerekli. Hastanın ilaç için raporu olduğunu, o şekilde kaydetmelerini isteyin. Bu durumda sigortası birden fazla kutuyu da karşılayabilir, ilacına göre. Hem eczane daha fazla kutu satmış olur, hem de siz paranızı geri alabilirsiniz. (Bu bahsettiğim senaryo, eğer hastanın raporlu ilacı başka eczaneden kaydedilmediyse geçerli olur, onu da bu gittiğiniz eczane sistemden görür zaten).


  • anthemis nobilis  (11.07.21 11:29:05 ~ 11:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.