[]

Maraton Koşmak

İstanbul maratonu bu sene 7 Kasım'daymış. Koşu kondisyonu olmayan biriyim. Hayatıma bir amaç katmak istiyorum. Maraton koşmuş olmak istiyorum.

Burada daha önce maraton koşan ya da koşuyla ilgilenenler varsa bunun imkansız olup olmadığını söyleyebilir mi? Antreman önerileriniz nedir? Gerçekçi antreman önerilerine açığım.

yaş. 28 - erkek.

 
17 yaşında 1500 metre koşusunu tamamlayamayıp sınavdan sıfır almıştım.
23 yaşında uzun mesafe koşuda Türkiye çapında müsabakalara katıldım.
İstedim yaptım. İstersen yaparsın.
  • Mirket  (11.07.21 02:40:55) 
son istanbul maratonlarında 5k'yı kaldırdılar yanlış bilmiyorsam, 12 veya 15 koşturuyorlar. eğer bugünden itibaren düzenli antrenman yaparsan, kasım'daki maratonda 10+k'yı en kötü yavaş yavaş koşar bitirirsin. ama 5dk/km altı pace yapacağım dersen zannetmiyorum. hazırlık dönemini de zorlamadan geçirmen gerekli çünkü sakatlanabilirsin. dizindeki çok küçük bir kusur günlük hayatta hiç kendini belli etmezken, koşmaya başlayınca birden sakatlığa dönüşebilir.

hedefinin olması güzel fakat zorlamaya gelecek şeyler değil. uzun vadeli düşün, mesela 5 sene sonra tam maratonu bitireceğim de.
  • malheiros  (11.07.21 09:36:17) 
38 yasinda kosuya baslamis, sonrasinda 5klar, 10klar, yari maraton ve full maraton kosmus, su anda da triathlona hazirlanan biri olarak sana onerim su:
hic kosu tecruben olmadan maraton kosmak gercekten cok ama cok zor, 42km'yi idmanli insanlar bile zorlanarak kosarlarken, bir anda maraton hedefi koymak bence hem cok iddali hem de gereksiz. yasin daha cok genc, maraton kosmadan once daha kucuk hedeflerle basla. zaten kucuk hedeflerle baslayip gerceklestirmeye basladigin noktada bir sonraki hedefini daha dogru belirleyip, daha akilli sekilde antreman yapmaya baslarsin.
bence su anda ilk hedefin hic durmadan 5km kosmak olmali. once hic durmadan 5km'yi kos, ondan sonra maraton kosup kosmaman gerektigini bize sormana gerek kalmadan kendin cevaplarsin :)
  • uyku semesi  (11.07.21 11:33:19) 
Bu surede sifirdan maraton zor olur saniyorum ama 15km olur.


  • dunal  (11.07.21 13:58:52) 
Merhaba,
Her seviye için maratona hazırlık programları var, link bulursam yollarım size. O programlardan başlangıç için olana uyarak hazırlık yapabilirsiniz. Kısa zaman var zor gibi görünüyor ama bu sene olmazsa seneye koşarsınız.
Bunun yanında size şöyle bir fikir vereyim. Maraton koşmak ile maraton bitirmek farklı şeyler, benzer ama farklı. Ben yaklaşık 10 senedir koşuyorum, her pazar yarı maraton koşuyorum. 10 km koşmaya çıkmıyorum yani o kadar diyeyim ( artislik olsun diye söylemiyorum ) senede 1-2 maraton koşuyorum ama iş, güç vb. hazırlık sürecini hiç bi' zaman istediğim seviyede gerçekleştiremedim, napıyorum maratona başlıyorum 35e kdr fln koşup kalanını yürü koş yaparak bitiriyorum.
yani ilaa 42 km koşacaksın diye bişey yok, yapsan tabi ki güzel - ki benim de hedefim bu - ama yapamasan da yine de bitirebilirsin arkadaşım.

2 şeye ihtiyacın var; zaman ve istek.

pardon bir de asgari de olsa ekipman.
  • kumandanim  (12.07.21 12:48:29) 
sanirim kimse yazmamis sanırım ama ayakkabi konusu baya ciddi, bir de maratona kalan sure hic kosu gecmisi olmayan birisi icin biraz kisa bir sure bence.


  • bay b  (12.07.21 13:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.