[]

2 aylık deneme süresinde iş sözleşme

2 aylık deneme süresi içinde işten ayrılan birisi imzaladığı sözleşmeden sorumlu olur mu yoksa genel iş kanunlarına mı tabi olur?
bir sözleşme var ortada, bir maddesinde işten ayrılan kişi 2 yıl marmara bölgesinde aynı işi yapamaz gibi bir şey yazıyor, ama karşımdaki kişi kimseye uygulanmadığını söyledi. bakınca evet, sirkülasyonun yüksek olduğu bir sektördeyim ve ordan sıkıntısız ayrılan bir sürü insan olduğunu gördüm, ama karşımdaki bana bi konuda yalan söyledi ve beni acayip huzursuz etti.

2 aylık deneme süresinde başka yere geçmeyi düşünüyorum bu maddeyi deneme süresindeyken bana uygulayabilirler mi isterlerse?

 
bu tarz maddeler pratikte uygulanmıyor. siz işe girdiğinizde dava açmaları gerekir. kıllık edip masrafına katlanıp dava açarlar da mahkemeye giderse mahkeme konuya mantıklı bakıyor: sizin bildiğiniz, yapabileceğiniz iş belli. yaşadığınız yer belli. ülkenin hali belli. bir yerde çalışmanız lazım. bence mahkemeye bile gitmezler bir şey çıkmayacak konuda kimse masraf etmez. içiniz rahat olsun.


  • bronz böcek  (10.07.21 17:55:35) 
2 aylık deneme süreci içinde istersen sms atarak bile ayrılabilirsin, hiç bir sorun olmaz. 2. aylık deneme sürecinden sonra ayrılmak istersen 2 haftalık ihbar süreni tamamlaman gerekir. Firmalar bahsettiğin maddeleri şov amaçlı koyuyorlar. İstisna maddeler hariç bu maddelerin hiç biri iş kanunundan üstün değildir ve bağlayıcığı yoktur. İş yerini kafanda bitirdiysen 2 aylık deneme süreci içinde ayrılmanı tavsiye ederim.


  • kanlakarisikyagmur  (11.07.21 01:01:28 ~ 01:02:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.