[]

3. Dünya Savaşı nasıl gerçekleşir?

Er Ryan’ı izlerken düşündüm de; eski tarz cephe savaşları artık yok. Vietnam ve özellikle 2003 Irak Savaşı sonrası Amerika ve genel olarak Batılı ülkeler kendi askerlerini göndermek yerine bölgede paravan/kukla örgütler kurup(Işid, Pyd, Ypg vs.) bölgedeki insanları birbirine kırdırıyor.

Afganistan’daki bir drone’a Pentagon’dan tek tuşla komut verip bomba patlatıyor. Örnekler çoğaltılabilir. Artık insan gücünden ziyade daha teknolojik bir savaş sistemi hakim. “Non-lineer war” denen parçalı, doğrusal olmayan bir savaş sistemi var.

Sözgelimi yeni bir dünya savaşı için siyasi ve sosyal ortam oluşsa. Amerika ve Avrupa birbirine girerken nasıl bir savaş tekniği ve taktiği tercih eder sizce?

 
savaşın amacı nedir? düşman diye tabir edilen grubu etkisiz kılmak. ww2'da en önemli yerler başkentlerdi çünkü tüm komuta oradandı amaç başkent'e gidebilmek ve etkisiz hale getirebilmek.

artık her şey bilgisayar tabanlı olduğu için büyük devletlerin meydan savaşı yapmasına gerek kalmıyor zaten silah teknolojisi o kadar büyüdü ki bir savaş çıksa dünya diye bir şey kalmayacak o sebeple klasik anlamda savaş mantıksız.

bu sebeple hala bilişim dünyasının giremediği yerlerde klasik savaş sürüyor diğer türlü bir kaç ekonomik veya bilişim saldırısı ile sen zaten istediğin orduyu darmadağın edebilirsin.

ilerde özellikle ai'in gelişmesi ile beraber benim fikrimce büyük ülkelerin sınırlarından içeri bile bakamayacağız çünkü bugün özellikle her meslek dalının ameleliğine ihtiyaçları oldukları için göç kabul ediyorlar ama ilerde 50 yıl içerisinde işin tüm ameleliğini ai ve robotlara yaptırabilecekler.

o sebeple bence klasik anlamda savaş bitecek çünkü dünyadaki orta ve küçük ölçekli ülkeler birer afrika kabilesi statüsüne inecek ve kendi aralarında takılan, savaşan türlere dönüşecekler.
  • duyurukullanıcısı  (10.07.21 12:39:00) 
Mesela geçen Akbank 2 gün çöktü ya, tüm bankaların ve elektriğin bir hafta gittiğini düşün, al sana saldırı.

Ki bir virüsle İran'ın nükleer santralini kapatmıştı Abd, o tür şeyleri yapıyorlar yani.
  • nhk ni youkosu  (10.07.21 12:45:09) 
Dronelar ile güzelce uzaktan hallediyorlar ama bunlarda zaten hava savunması yok. Denk iki devlet birbirine girse her türlü araçları olacak. Kıtalararası füzeler için bile önleme araçları yapmaya çalışıyorlar.

Yani ne kadar gelişmiş teknoloji olsa da onu etkisiz hale getirecek teknoloji de var/üzerinde çalışılıyor.

Bu sebeple oldu bitti bir savaş olmazsa yine yıllara yayılan bir savaş olursa, sözlükte de hep yapılan 'tanklara ne gerek var' geyiğindeki tankların ve askerlerin etkisi görülür bence. Yine çıkarmalar/indirmeler yapılır.
  • sumuklurakun  (10.07.21 17:12:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.