[]

İstanbul bodrum arası en mantıklı yol

Navigasyondan yeni otoban ve ücretsiz yol seçenekleri var biri 8 saat biri 12 saat ancak bunu optimize etmek için yani tüm yol ücretlerinden kaçıp iyice uzatmak ile otobana 400 lira vermek arasında makul bir yol önerisi olan var mı? Şu rota ile şu güzergahı kullan şu tabelalari takip et gibi?




 
hocam evet var, bak şimdi beni dinle sana en optimum yolu çiziyorum.

tamamen ücretsiz yollardan gidersen pert olursun körfezi falan dolaşman lazım. alternatifi ne?

1-idoyla pendik yalova yapmak. Bu seçenekte 110 lira + her kişi için 3 lira ödemek. bu en mantıklısı ve de en uygunu. yalnız önceden saatlerine bak istersen.hem araba kullanmıyor dinleniyor hem de deniz havası alıyorsun.
2-eskihisar-topçular feribotu, bu 15 dk veya yarım saatte bir var kaçırma sıkıntın olmaz, bunu da pendik yalovayı kaçırman bulamaman ihtimalinde kullanabilirsin. idodan çok az daha uygun ama pendikten daha fazla yol gideceksin binmek için ve karşıya geçince de yine yalovaya kadar yol gideceksin. daha fazla araba kullanıp benzin yakıp yorulacaksın ama köprüden iyidir yine de.
3-osmangaziden geçip 175 küsür lira vermek. Bu seçenek en anlamsızı hem daha fazla benzin yakıyorsun hem de araba kullanıp yoruluyorsun hem de daha fazla para ödüyorsun. hiç gerek yok


1. seneçeği seçip 120 lira ödedik dimi? buradan itibaren yalovadan hiç kasmadan ücretli yola girip bodruma kadar mis gibi otobandan gidiyorsun. bunun da maliyeti sana 22+173 lira. bu biraz fazla gelebilir ama parasız yolda birkaç şehrin içine girip yavaşlayıp çok da iyi olmayan yollardan gidiyorsun. daha fazla benzin yakıyorsun. hem de çok fazla zaman kaybediyorsun yani aslında astarı yüzünden ücretsiz yol da pek ücretsiz olmuyor. yorgunluğu da cabası. altı üstü 10 kere boğaziçi geçişi ücreti diyerek çok da takmıyorum açıkçası.

yani totalde 300 lira ödeyerek en mantıklı ve rahat şekilde geçebiliyorsun istanbuldan bodruma.
  • cokponcik  (10.07.21 11:49:23 ~ 11:56:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.