[]

edirne'de nereler gezilir nerede yenir

merhaba,

yarın tam gün, pazar günü yarım gün vaktimiz var.

nerelere gidelim? nerelerde ne yiyelim? :)

 
Ben arabam varken arada kacardim edirneye. O camide öylece oturmak bana huzur verirdi. 2 saat otururum öyle.

Sonra cigercilerin oldugu bir yer var. Orada cok siranin oldugi cigerciyi de tercih edebilirsiniz , onun haricinde digerleri de fena degil. Bir kac tanesini denedim. 3 porsiyon gomerim iyi yerim.

Sonra nehirin ustundeki kopruden gecince cay bahcelerinde cay icmisligim vardir.

Ben spesifik gezerim ama . Edirne diyince cami ve cigerdir benim icin gerisine bakmam.

Sicaga dikkat edin yalniz .
  • Filinta61  (09.07.21 22:33:13) 
Eraste avm'ye giderseniz üst kattaki yemek yerinde güzel bir yaprak ciğer yiyebilirsiniz biberleri de oldukça güzel. avm'nin en alt katında keçecizade'nin badem ezmesi var muhteşem. gidiş veya dönüş yolunda osmanlı köyüne uğrayabilirseniz çok güzel köfteleri var. çarşıda güzel tatlı yapan kafeler vardı. yanlış hatırlamıyorsam meriç'in orada kahvaltı salonları vardı onları araştırabilirsiniz. yayın balığı yapan yerlerden bulabilirseniz yediğim en lezzetli balıklardan biriydi.


  • kararsızataletfilozofu  (10.07.21 00:27:12) 
Ben yillar once buraya sormustum, birisi zaten 50m2 gidip gez demisti.

Gercekten de tamamini yuruyebiliyorsun gezilecek her sey yan yana.
Caminin yanina git sonra gordugun her yere gir.
  • divit  (10.07.21 01:04:31) 
Kırkpınar başladı,bütün şehir orada.


  • duptıs  (10.07.21 01:08:27) 
Erasta'ya gitmeyin.

Selimiye Camii'ne gidin, bir bakın, ister arastasında gezin, ister içine girin. Sonra oradan yürüme mesafesinde Tahmis Meydanı'na inin. Aydın'da veya Ali Paşa Orta Kapı'dan geçtikten sonra az ilerde solda Akgünler veya Niyazi'de ciğer yiyin. Saraçlar'da amaçsızca bir turlayın. Araba varsa Karaağaç'a gidin, Lozan Anıtı'na bir bakın, Meriç kenarında ister Protokol Evi'nde ister Lalezar gibi bir mekanda çay/bira bir şeyler için. Lalezar'da sanırım alkol yok, emin değilim. Protokol evinde zaten yok.

Yarım gün bitti bence ama zaman varsa eski saraya gidin, oradaki şehitliği de görün. Hemen arkası Kırkpınar Er Meydanı olacak zaten, isterseniz oraya da bir bakın. Gölet civarına gelirseniz ses edin :)

Aklıma bir şeyler gelirse yine yazarım.

Edit: Yarın tam günü görmemişim ya, size uzun bir rota çıkarayım ben mesajla.
  • infernal majesty  (10.07.21 01:30:30 ~ 01:31:56) 
lozan anıtına gidin, güzel bir güzel sanatlar kampüsü ve etrafında keyifli kafeler var. ama tiki kafelerine dünyanın parasını vermektense köyün kendi kahvesinde türk kahvenizi için
II. bayezıd külliyesine gidin mutlaka.

  • halanne  (10.07.21 11:56:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.