[]

Rota Yardımı

Sevgili duyuru sakinleri,

Şu an Mersin'deyiz ve burdan Rize'ye gitmemiz gerek. Her sene yaptığımız rutine binen bir yol aslında ama bu sene biraz farklı bir rota çizmek istiyoruz. Direk gitmek yerine yaklaşık 1 haftada konaklaya konaklaya gezerek gitmeyi istiyoruz.

Kesin olarak görmek istediğimiz yer Sinop. Ordan kıyıdan Samsun-Ordu-Trabzon üzeri Rize'ye ulaşacağız. 1-2 gece Sinop, 1-2 gece de Samsun konaklaması planlıyoruz.

Soru Mersin-Sinop arası ile ilgili. Çok abartı olmamakla birlikte yolu biraz uzatıp gezmeye razıyız. Aklımızda mesela Mersin-Safranbolu-Sinop veya Mersin-Amasya-Sinop gibi rotalar var ama karar veremiyoruz.

Haritaya bakınca Ankara veya Nevşehir konaklamaları mükemmel görünüyor ama her ikisine de defalarca gitmiş bir aile olarak biraz farklı yerler görmek istiyoruz.

Siz olsanız nasıl bir yol çizerdiniz?

 
Madem Rize'ye kadar gidiyorsunuz, Artvin'e de gidebilirsiniz. Amasya'yı gezmedim ama çokça geçtim Amasya'dan. Amasya'da zaman harcamak yerine Samsun'da daha fazla kalırdım. Samsun'da denize girmek mümkün.


  • dissendium  (09.07.21 20:52:47) 
Amasya'nın merkezi baya güzel aslında yani 1 gün falan harcanır gezilesi bi şehir ben çok sevmiştim zamanında. Ayrıca içinde mumya olan bi müze var bence bu açıdan bile enteresan baya şehir :D


  • nundu  (09.07.21 21:53:51) 
Amasya benim icin yarim gunluk bir sehir. Dere kenarinda bir tur atarim. Mezarlar cok guzel gorunuyor yuruyus yolundan. Mezarlar yakindan uzaktan oldugu kadar guzel degiller.

Kalesi vardi. Guzel bir resroraninda yemek yemistim. Baskaca bisi yapmadim.

Safranbolu da bir gece rastgele bir otelde kaldim. Cam teras, evler, sokaklar gezmistim. Ama burasi da benin icin yarim gunluk bir sehir.

Sinop cok husuma gitti ama görece eski bir sehir gibi geldi bana. Cezaevi, hamsilos ve feneri zaten biliyorsunuz.
Fener biraz uzak oldugu icin sinop yarim gunumu gecmisti.

Benim icin 1 gune sigmayan sehirlere ornek vereyim de dediklerim daha iyi anlasilsin. Misal eskisehir bir gun yetmemisti. Ist. Ankara izmiri saymiyorum tabi.

Uygunsaniz ve iki yeri de gormediyseniz yolda karar vererek gitmek benim cok hosuma gidiyor.

Istanbuldan samsuna diye yol cikip malatyaya gitmisligim vardir.

Arsiz gezerim.

Samsundan doguya dogru zaten uzmanlik alanimdir. Ama siz de zaten arastirmanizi yapmissinizdir. Samsunda pide yiyip vapuru gorun, atakumu gezin
Orduda boztepeye cikmanizi oneririm, sahilde yuruyus guzel, ordunun yaylalari da cok guzeldir ama sehirnmerkezler8nden ayrilmayacaginizi ve yayla jokerini rizede kullanabileceginizi dusunuyorum.
Trabzonda da boztepe var orayada bakabilirsiniz.
Trabzonda kucuk ayasofya, uzunsokak ve turevleri, ganita , ataturk kosku, ve sumela manastiri gorulmeye deger ana bilinenler tabii ki
Rize de yayla harici merkezde bisi yok.

Kazasiz belasiz, guzel manzalaralara sahip bir geziniz olsun.
  • Filinta61  (09.07.21 22:41:30 ~ 22:47:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.