[]

Photoshop öğrenmek zor mu?

Calistigim kamu kurumu disaridan bu konuda hizmet aliyor. Ayda 2 elin parmaklarini gecmeyecek kadar yapilan afis tasarimi icin hatiri sayilir ir miktar ödeniyor.

Ben de müdürüme "bunu ben de yaparim ya" demis bulundum :( ama gercekten yapilan tasarimlarin yarisini su anki bilgimle bile yapabilirim. Ust duzey çalışmalar cok seyrek oluyor.

Müdürüm de tamam dedi, seni kursa yollayalim dedi. Ben de meraklıyımdır aslinda ama iş ciddiye binince... yani sifir degil bilgim, az biraz anliyorum ama yine de photoshop da derya deniz sonucta, eh ben de o denizde bogulur muyum diye bi cekindim simdi.

Oturayim kimse bana bulasmasin kafasinda bi memur degilim, hani bunu isteme sebebim hem bos oturmayayim, hem cok da matah olmayan bir hizmet icin kamu kaynagi bosa gitmesin, hem de bir nevi kendime bi altin bilezik olur diyorum.

Ne diyorsunuz?

 
Mobilden yazdim, imla hatalari icin kusura bakmayin lütfen.


  • Dimi  (09.07.21 16:32:48) 
Zor değil tabi ki öğrenirsiniz kısa zamanda.


  • suicides underground  (09.07.21 16:37:52) 
Kurs da alacaksanız endişelenmek için bir sebep yok gibi... Ben kendi kendime kurcalayarak, youtube videoları izleyerek vs orta seviye kullanır hale geldim...


  • arpaci kumrusu  (09.07.21 16:41:19) 
tasarim isleri oyle yurumuyor. 2 gunde photoshop ogretirim; ama asil olay o bilgilerle ortaya ozgun birseyler cikarmak.


  • buenosdias  (09.07.21 16:42:07 ~ 16:43:23) 
Valla bence zor. Ayrıca olay photoshop (veya x programını) kullanabilmek de değil, görsel bir şeyler tasarlamak bir meslek, niye "bunu herkes yapar yeaa" diye yaklaşılıyor anlamıyorum.

Konuyla alakası olmayan insanlar yapınca, doğal olarak, çok çirkin şeyler çıkıyor ortaya. Yapmaya başlayınca görürsünüz. Tabi sonuç çok farketmeyebilir, bedava sirke baldan tatlıdır diyip geçebilirler de.

Yani istiyorsanız gidin eğitimini alın, çalışın kendinizi geliştirin vs. "Ama bunu bende yaparım ya" muhtemelen gerçekleşemeyecek bir şey kısa vadede.
  • plutongezegendegilmi  (09.07.21 16:43:20) 
buenosdias haklı. önemli olan programı öğrenmek değil tasarımı öğrenmek. program bir araç. ancak programı kullanmayı internetten bile öğrenebilirsiniz. hatta türkiye'deki dandik kurslardan ziyade internetteki kaynaklar daha verimli olabilir.

ancak devlete iş yapılıyorsa sanırım o yapılan işi herkes yapabilir diye düşünüyorum. malum kamudan alınan işler çok üst düzey bir kalitede yapılmıyor.
  • tute  (09.07.21 16:45:28) 
Kurumda fotograflari ben cekiyorum, o fotograflara metni ben yazıyorum zaten. Yani dedigim gibi ilgili firmadan zaten temel seyler istiyoruz.

"Bunu ben de yaparim ya" deme sebebim, 10 paylasimdan 5i kolaj fotograf - aralara slogan şeklinde. Isi kucumsedigim icin degil, biz zaten kucuk is istiyoruz, yaptiriyoruz.
  • Dimi  (09.07.21 16:46:33) 
proaktif olman iyi; ama 2 nokta var gozden kacirdigin.

-kamuda ben bunu yaparim dedigin her ekstra is yarin sana yol + yemek ve su olarak geri donebilir (kotu anlamda)
-yapilan isler kucuk de olsa buyuk bir kurumu temsil ediyorsun. ben bir tasarimci olarak amator bir tasarim gorsem o kuruma yonelik onyargim olusur. cunku yaptigin is kismen kurum kimligi ve marka kalitesine zarar verebilecek bir sey.
  • buenosdias  (09.07.21 16:52:00 ~ 16:52:17) 
fotosopu bir gunde bir kac saatlik bir youtube tutorialinden hepsini ogrenirsin. tasarim yapmasini ogrenmek vakit alacak olan.


  • robokot  (09.07.21 17:58:07) 
Çok güzel olur.
Ben de çalıştığımız yerde bir ara format atayım dedim başka bir bilgisayara ama sadece bir kişinin işine gelmedi. Çünkü az bir zaman orada çalışma sırası kendisine gelecekti.
Belki bir kaç hafta sonrasına kadar format atılıncaya kadar kendisine başka iş çıkmaması istediğini üstü kapalı ve biraz gerilimli olarak ifade etti.
Ben de ona, asıl meselenin format atmak olmadığını iş anlayışımızın farklı olduğunu söyledim.

Neyse, kamu kaynakları hakkındaki tutumluluğunu ve işine karşı özverini unutmayacağız @dimi..
  • Erva  (09.07.21 18:07:30) 
hocam ben de kamudayım, böyle diye diye her iş sana kitlenir haberin olsun. bu pastadan nemalananlar ayrıca uyuz olur.

yapıp yapmamak sana kalmış tabii.
  • passion rules the game  (09.07.21 18:42:14) 
Normalde kolay öğrenilmez ama kamunun tasarımları bi stok foto üstüne saçma bi slogan alta kurum logoları mantığındaki olduğu için bırak fotoşopu canvada bile yaparsın, hatta müdüründen de ( görsel konularda bunlar sıfıra yakın zekalı oldukları için ) ''vay be sende ne yetenekler varmış'' gibi geri dönüşler alırsın.

Öte yandan geçmiş olsun arkadaşım, bundan sonra başın beladan kurtulmaz, Senin müdür amirler toplantısında '' bizim dimi bütün işi kendi yapıyor valla hiç dışardan hizmet almıyoruz'' diye hava atar diğer kurum amirlerine ve kendi yöneticisine, onlarda e o zaman verde bizde kullanalım derler, sana toprak mahsüllerinden, valilikten, kaymaklımlıktan, özel idareden alakasız alakasız kurumlardan mail gelir şu işi şu zamana kadar yap diye, sonra beğenmezler revize isterler, cc ye de özel kalemi eklerler sabahlara kadar afiş çalışırsın, ilerde afişlerle ilgili bi sıkıntı çıkar seni haşlarlar '' iyide benim işim bu değil'' diyemezsin.

Ne diyelim geçmiş olsun kardeşim, allah kolaylık versin bundan sonraki hayatında
  • paramolacak  (09.07.21 18:50:14) 
youtube da çok kaynak var

ayrıca freepik gibi free bir sürü içerik barındıran siteler var.

paralı veya parasız psd template , vektör var.

bunları da kullanırsan hiç bir zorluğu kalmıyor.
  • killerbee  (09.07.21 20:49:20) 
bu bana biraz işgüzarlık gibi geldi. becerebilirsin veya beceremezsin o neyse de, neden yapasın ki? senin kurumda yaptığın iş bellidir, maaşını da ona karşılık alırsın. diğer tarafta ajansın yaptığı iş de bellidir, aldığı para da. yapılan işe kamu kurumunda çalışan biri olarak kendinizce değer biçmeniz ve taşın altına elinizi koymanız bence anlamsız. altın bilezik konusuna da katılmıyorum maalesef. o bilezik için insanlar yıllarını harcıyor. bence iş özelinde photoshop'tan uzak durun, şahsi olarak ise açın kurcalayın.


  • isveperver  (09.07.21 22:39:30) 
ben de basta konuya olumsuz yaklastim; ama gelen asiri tepkilerin de anlamsiz oldugunu dusunuyorum. burada kac tane memur duyurusu cevapladim haddi hesabi yok. cogu de kamuda sikildim, hayatim cok rutin tarzi seyler. diyecegim o ki, eger uzerine gideceksiniz sirf o ataleti kirmak icin bile deger. mesai arkadaslariniz aksama kadar rutin isler yapip gozleri mesai saatinde hayatlarini heyecansiz sekilde idame ettirirken siz surekli ovgu, eser yaratma tatmini seklinde gecireceksiniz. belli mi olur belki yeni kapilar acilir. sadece.


  • buenosdias  (10.07.21 13:55:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.