[]

Faturalar neden dijital değil?

Sorularım birikmiş yine sor sor bitmiyor.

Eve fatura gelmesinden gına geldi. Kredi kartından kurtulduk sadece mail'e geliyor da neden devlet kurumlarımızda dijital fatura olayı yok? Var da ben mi bilmiyorum? Beyan etme zorunlulukları var suyu,elektriği,telefonu,adsl'i vesaire ama ben diyelim ki şu mail adresine beyan et, kağıt kesme, adresime yollama, masraf etme, masrafını da düş diyeceğim böyle bir seçeneğim neden yok.. Bunun için devletin bir çalışması yok mu.. Çok boktan bir olay bu. Feci kızgınım. Bak yine kapıönü fatura dolmuş.


 
otomatik ödeme var ama bana hiç fatura gelmiyo mesela. igdaş, iski ve tedaş (ayedaş ya da tek her neyse) online fatura imkanı da sunuyorlar. garanti internet bankacılığında fatura son ödeme tarihinde hatırlat diyorum otomatik mail geliyor mesela garantiden. kağıt faturaları da hiç açmıyorum ya da kayboluyor zaten sağda solda.


  • ozdek  (22.10.07 21:42:55) 
düşündüğüm şey aslında türkiye'nin bir türlü geçemediği e-devlet uygulamalarıyla ilgili. herkesin tc kimlik numarası oldugu gibi devlet veritabanında kayıtlı bir de sitesi olsa. devletle ilgili yazışmaların hepsi o siteye gelse biz de ödemelerimizden o şekilde haberdar olsak ne güzel olurdu.


  • nihilanth  (22.10.07 21:56:42) 
Kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz. Memleket güya otomatik adres, nüfus vb. sistemine geçerken, devletin bir A kurumu benden hala ikametgah, ne bileyim savcılıktan temiz kağıdı istiyorsa orda bir terslik var zaten.


  • sui  (22.10.07 22:30:08) 
aldığım duyumlara göre telekom ve adsl (ttnet) faturaları da mail olarak gelecek yakın zamanda..


  • ayheytmayselfenvanttuday  (23.10.07 00:18:34) 
evet aslında devlete neden kızıyoruz ki sadece.. üniversiteler de var.. ben bugün öğrenci belgesi almak için başvurup günler sonra alabiliyorum. kardeşim e imza diye bir olay yok mu. ben öğrenci numaramı ve şifremi girsem ve belge talep etsem, dijital olarak dekanlık görse ve iznini verse ben de yazıcımdan çıktımı alabilsem.. bu da ayrı bir uyuzluk.

yine aynı şekilde ikametgahtır sicil kağıdıdır zarttır zurttur bunların hepsi netten halledilebilmeliydi. sahtesini yaparlar denecek ama şöyle olur ben tc kimlik no mu girerim onlar inceleyip çıktı izni verir ve o kağıtta bir de tek kullanımlık şifre olur. tabi abarttık iyice ama farklı bir çözüm de bulunabilirdi.
  • nihilanth  (23.10.07 03:38:59) 
Elektirk ve su faturası, kredi kartı ve telefon faturalarından farklı, sizin eve gelip saati okumadan faturayı kesemiyorlar, ne kadar kullandığınızı ancak saatten görüp faturandırıyorlar, hal böyleyen kapının önünde sana fatura kesiyor, sadece mail ile atması imkansız.


  • sathaner  (23.10.07 09:41:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.