[]

kurban bağısınızı nereye yapacaksınız?

merhaba, hangi kurumları tercih ediyorsunuz? ben genelde LÖSEV e bağış yapıyorum. kurban bahane insanlara yardımcı olmak maksadıylan nereye bağış yapsam bu yıl?




 
cansuyu

edit: cansuyu vakfı john bloor'un dediğini yapıyor. bende ona dikkat ediyorum.
  • sutlu nescafe  (09.07.21 11:07:47 ~ 11:29:22) 
Kurban kesimini videoya alıp, kesim sonrası videoyu atan her vakfa/derneğe olabilir. Amacınız kurban ibadeti ise kesildiğine emin olmalısınız.

Ha amaç kurban ibadeti değil de birilerine yardım yapmak ise, kurban bayramında fiyatlar yüksek, bir süre sonra yapmanız daha mantıklı olur.

Her kurbanın başında 7 kişilik bağışçı adlarını okuyup kurbanı öyle kesen ve videoyu yollayan vakıf/dernekler var, ben geçen sene denemek için birden fazla yere yolladım. Sadece bir tanesi video yolladı.

Bu sene sadece o vakfa vereceğim vekaleti.
  • John Bloor  (09.07.21 11:27:34) 
10 yıllardır Darüşşafaka ya yaparım, tavsiye ederim.


  • paramolacak  (09.07.21 11:32:48) 
@john 1 tane hayvanla 100 gurup adına kesmiş gibi ayrı ayrı video çekmek mümkün.


  • efruz  (09.07.21 12:07:09) 
ibb ye yaptım


  • kisa  (09.07.21 12:26:23) 
efruz +1

iyi niyetinizi anlıyorum ama kandırmak isteyen, niyeti kötü olan her şekilde yapar. video belirleyici değil.
  • coldegezenkutupayisi  (09.07.21 12:46:51) 
Losev e yapıyordum daha önceki senelerde, bu sene de losev. İçim rahat oluyor bu vakfa vekalet verdiğimde. Temiz işlediğini düşünüyorum


  • nucleon  (09.07.21 13:32:23) 
Amaç kurban ibadeti değilse kurban vakti bağış yapmak mantıksız geliyor, başka zaman da yapılabilir çünkü. İbadetten maksat; kurbanın, Allah adına, doğru kurallarla kesilmiş olmasıdır.

Soruya gerçekten kurban ibadeti için cevap verecek olursam yıllardır olduğu gibi yine Cansuyu derneğine bağışladım. Video işini de ilk çıkaran dernek olarak hatırlıyorum, hatta imkanları nedeniyle çook sonra hazırlayıp gönderebilmişledi ilk seferinde. Güven konusunda şüphe duymadım şimdiye kadar, bir ara bu konuya vurgu da yapmışlardı. Yani en çok bağışı biz topluyoruz, süperiz, mükemmeliz modunda değil de yardımların gerçekten ulaşması konusunda samimi görünüyorlar. Arkalarında hükümet desteği olan kurumlara göre belki imkanları kısıtlı, yardımları az, şartları zorlu olabilir ama bağışları doğru adrese ulaştırdıklarından şüphe etmemi gerektirecek bir şey göremedim. (İnsanın olduğu her yerde hata veya kötü niyetli birileri elbette bulunabilir, bu konumuz dışı)

Yukarda aynı video yüzlerce kişiye kullanılabilir denmiş, bir kaç farklı kişi olarak videolarımıza baktığımızda hepsinin farklı yerler/kurbanlar olduğunu gördük. Hatta baya uzun uzun çekim yapıldığı için kesim kısmı da oluyor, yani isim okudu belki kesmedi diyecekler için belirtmiş olayım.

Not: Kurumla hiç bir ilgim yok, bağıştan bağışa bir eft mesafesi banka hesaplarıyla haşir neşir oluyorum o kadar.
  • epitaf  (09.07.21 13:43:06) 
Direkt bir ihtiyaç sahibi bulup ona


  • giovanne  (09.07.21 14:56:02) 
Bana gelen videonun içeriği şu şekilde;

birinin elinde bir A4 kağıt ve üzerinde 7 kişi ismi var büyük fontlarla, kamera açısından bakınca hem kağıdı hem hayvanı hem de kasabı görebiliyorum.

Kağıdı tutan isimleri okuyor, sonra hiç bir atlama duraksama olmadan hayvan kesiliyor.

Çok prfosyonelce yapılamaz mı böyle bir edit, elbette yapılır, ama buna bütçe ayırmaz hiç bir dolandırıcı dernek.

Nasılsa video da olmadan, hesap da sormadan milyonlarca kişi vekalet veriyor, niye böyle bir edit ile uğraşsınlar?
  • John Bloor  (09.07.21 15:10:55) 
Olay çok farklı yere gidiyor :)

1-Siz bu dernekleri iki masa 1 tabeladan ibaret sanıyorsunuz heralde ? Öyle bi bütçe yaratırlar ki gişe rekorları kıran filmler yanında halt yesin :)
2- Niye böyle bir edit ile uğraşsınlar ? Gözünüzü boyayıp her sene yine oraya bağış yapın, eşe dosta yayın diye :)

Bu arada burada herhangi bir kurumu zan altında bırakmak için yazmadım yukarıdakileri, kimsenin günahına girmek istemem sadece olabilir, ve bu işler o kadar zannettiğiniz kadar zor değil :)
  • paramolacak  (09.07.21 15:17:53) 
Ben çalıştığım dönem direkt ihtiyaç sahibi bulup ona veriyordum.

Hatta sokaktaki çocuklara kıyafet, ayakkabı olarak alıp dağıtmışlığım var o parayla.
Bayramda çocuk sevindirmek daha önemli.
Çevrenize bakın mutlaka ihtiyaç sahipleri vardır.
Bu dönemde aska derneğe vakıfa bilmem neye güvenmem.
İyiliğimi kendim yaparım.
  • kirmizipilotkalem  (09.07.21 16:09:46) 
bizim cevrede et verecek kimse yok, evde et yiyende yok. annem yakindaki lisenin müdür yardimcisina gidip sordu, oradan ögrendigi ögrencilerin ailelerine verecek.


  • durgunfoton  (09.07.21 17:32:30) 
son 3 senedir çare derneğine bağışlıyorum, video vs. gönderiyorlar.


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (09.07.21 19:29:03) 
darussafaka


  • somethinginthewayshemoves  (10.07.21 03:00:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.